Μεσαιωνικά κτίσματα, μια απέραντη πράσινη θάλασσα από αμπελώνες και γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια προσφέρει απλόχερα στον επισκέπτη το Ντάρνσταïν στην Αυστρία.

Το μαργαριτάρι της κοιλάδας του Βαχάου βρίσκεται σε απόσταση περίπου μιας ώρας από τη Βιέννη και έχει μακρά ιστορία καθώς ιδρύθηκε το 1019 μ.Χ. Σκαρφαλωμένο στα βράχια προσφέρει πανοραμική θέα στην κοιλάδα ενώ βρέχεται από τον Δούναβη.

Ο περίπατος στα σοκάκια του ιστορικού του κέντρου δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να απολαύσει το εξαιρετικό μείγμα αρχιτεκτονικής και φυσικής ομορφιάς. Δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το μεσαιωνικό πέτρινο κάστρο που τα ερείπια του στέκονται ακόμη αγέρωχα πάνω στους λόφους. Μάλιστα χρησίμευσε ως φυλακή του βασιλιά Λεοντόκαρδο το 1192 κατά τη διάρκεια της Τρίτης Σταυροφορίας.

Η εντυπωσιακή μπλε μπαρόκ εκκλησία στην είσοδο της πόλης υποδέχεται τους επισκέπτες και τους κατοίκους εδώ και αιώνες. Το μπλε και λευκό καμπαναριό της αντιπροσωπεύουν τον ουρανό, ενώ το γκρι και το κίτρινο της μονής αντιπροσωπεύουν τη γη.

Το μοναστήρι του Αυγουστίνου χρονολογείται από τον 15ο αιώνα και φιλοξενεί έργα του διάσημου αυστριακού ζωγράφου Kremser Schmidt.


Πληροφορίες

Ντάρνσταïν/ Αυστρία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και το ταξίδι διαρκεί περίπου 2 ώρες και 20 λεπτά μέχρι τη Βιέννη από την Αθήνα και 1 ώρα και 55 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη.