Τον αυτοκινητόδρομο της Πατρών-Κορίνθου εγκαινίασε ο Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Στην τελετή  ο υπουργός Μεταφορών ανακοίνωσε την ονοματοδοσία στις σήραγγες κατά μήκος του δρόμου.

Όπως είπε:

- η σήραγγα της Αιγείρας θα ονομαστεί «Πάνου Μυλωνά»

- η σήραγγα της Ακράτας θα πάρει το όνομα του αντιστασιακού καπετάν Νικήτα

- η σηραγα πλατανου θα πάρει το όνομα του ποιητή Κωστή Παλαμά

- στη σήραγγα της Βολίμης θα δοθεί το όνομα του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου

- η σήραγγα του Πάνορμου θα πάρει το όνομά του Νίκου Τεμπονέρα

- η σήραγγα Παναγοπούλας θα πάρει, όπως είπε, του Ανδρέα Παπανδρέου του ανθρώπου που μας ενέπνευσε όπως ο Αλέξης Τσίπρας

Δεν διεκδικούμε την πατρότητα του έργου είπε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την κριτική που του ασκήθηκε ότι την προηγούμενη εβδομάδα στα εγκαίνια στα Τέμπη δεν προσκάλεσε εκπροσώπους της ΝΔ επί κυβερνήσεων της οποίας ξεκίνησαν τα έργα αυτά.

Στην τελετή το παρών δίνουν βουλευτές, δήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων. Παρών ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο υφυπουργός Παιδείας Δημ. Μπαξεβανάκης, ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ο πρώην υπουργός Γιάννης Μανιατης κ.α.Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.


Μετά τα εγκαίνια ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών , όπου και θα ακολουθήσει δεξίωση της εταιρείας. Το Μουσείο όπως ανακοινώθηκε θα είναι κλειστό από τις 10 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα.

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 2 το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στο Δημαρχείο της Πάτρας όπου θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη. Εκει θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση με τους δημάρχους του νομού Αχαΐας, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα και του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Γρηγόρη Αλεξόπουλου