Η καθημερινή ενότητα μαγειρικής ¨Η μαμά μαγειρεύει¨ με την Πατρινή Μαρία Παπαγεωργίου, παρουσιάζει συνταγές για φοιτητές, για νέους μάγειρες και γι’ αυτούς που θέλουν να δοκιμαστούν και στα πιο δύσκολα. Με πολύ νόστιμες και οικονομικές εύγευστες προτάσεις.

Σήμερα η σεφ προτείνει, φιλετάκια με βατόμουρα!

Ακολουθήστε βήμα, βήμα τις συμβουλές για την εκτέλεση της συνταγής και μάθετε να φτιάχνετε φιλετάκια με βατόμουρα. Για οποιαδήποτε ερώτηση στείλετε τα μηνύματα σας στο email: [email protected] Θα σας απαντά η εκλεκτή μαγείρισσα Μαρία Παπαγεωργίου.


(Μπίτας Ε.Π.Ε. τηλ. Επικοινωνίας: 26940 71 498)


ΣΥΝΤΑΓΗ: φιλετάκια με βατόμουρα!

Υλικά:
4 φιλετάκια μοσχαρίσια
λίγο αλεύρι για το αλεύρισμα (για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΑΧΑΪΑΣ) 
λάδι
αλάτι-πιπέρι
1 ποτήρι νερού λευκό κρασί
κανέλα
1 κούπα βατόμουρα
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη


Εκτέλεση:
Βήμα 1ο: 
Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το  λάδι ,αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε τα φιλετάκια τα οποία ρίχνουμε στο τηγάνι για να τηγανιστούν πολύ καλά και  να κάνουν κρούστα. Μόλις ετοιμαστούν τα σβήνουμε, με το κρασί.

Βήμα 2ο: 
Ρίχνουμε την κανέλα, την ζάχαρη, λίγο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν.
 
Βήμα 3ο: 
Όταν μείνουν με την σάλτσα τους ρίχνουμε τα βατόμουρα για να πάρουν μία βράση. Αφήνουμε 3-4 λεπτά το φαγητό μας και είναι έτοιμο.

   Η μαμά σας εύχεται καλή όρεξη!