Μεγάλη επιτυχία κατάφερε να πετύχει η αθλήτρια της Ολυμπιάδας Πατρών, Σοφία Αλικανιώτη, παίρνοντας την πρώτη θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βάδην που έγινε στην Φλώρινα.

Η αθλήτρια της Ντίνας Μπορνιβέλη πήρε το χρυσό μετάλλιο στα 10 χιλιόμετρα νεανίδων, πετυχαίνοντας ατομικό ρεκόρ με 49’19’’, τερματίζοντας με μόλις τέσσερα δευτερόλεπτα πιο πίσω από το όριο για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (49'15").

Η Σοφία Αλικανιώτη, έτσι, αγωνιζόμενη με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας πήρε την πρώτη θέση και ίδια έγραψε στο facebook τα εξής: «Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν αυτόν τον καιρό», μιλώντας ξεχωριστά για την οικογένειά της, την προπονήτρια τους, τον έφορο της ομάδας Πέτρο Μαντά, τον συναθλητή της Δημήτρη Τσορδιά και τον ΣΕΓΑΣ που της έδωσε την δυνατότητα να αγωνιστεί.

Να σημειωθεί ότι στην Φλώρινα αγωνίστηκε και ο Πατρινός πρωταθλητής, Κώστας Ντεντόπουλος που πέτυχε το ασημένιο μετάλλιο στο πανελλήνιο Ανδρών και την δεύτερη θέση στο πανελλήνιο νέων.

«Σε μία δύσκολη χρονιά, που κλείνει έστω και με όχι τόσο καλές επιδόσεις, με ένα πανελλήνιο μετάλλιο που προσωπικά χρειαζόμουν ψυχολογικά. Ξεκούραση και από του χρόνου πιο δυνατοί» έγραψε ο ίδιος.