Καλές καιρικές συνθήκες στις περισσότερες περιοχές της χώρας με λίγες μόνο νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας τοπικά θα αυξηθούν, περιμένουμε το Σάββατο 8 Απριλίου 2017. Εξαίρεση αποτελούν η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου όπου μέχρι το μεσημέρι θα εκδηλωθούν λίγες τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, με πιθανότητα να σχηματιστούν ομίχλες στη Βόρεια Ελλάδα.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -1 έως 16 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 20, στην Κεντρική Ελλάδα από 5 έως 21 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 7 έως 19, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 22 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα δυτικά πελάγη ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ, αλλά στα Δωδεκάνησα αναμένεται σταδιακή ενίσχυση των ανέμων στα 6 με 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και στα βόρεια πελάγη τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι, αλλά γρήγορα θα στραφούν σε νότιους με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρη βροχή ή όμβρους στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς.