Ο άναρχος και ανεξέλεγκτος τρόπος λειτουργίας αρκετών ραδιοτηλεοπτικών μέσων και οι μέχρι τώρα ανεπάρκειες του ΕΣΡ για την αποκατάσταση της τάξης, ήταν το αντικείμενο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου με τη νέα Διοίκηση της Ανεξάρτητης Αρχής.

Ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής «έβαλε στο τραπέζι» όσα κατά καιρούς  έχει καταγγείλει και στηλιτεύσει, τα οποία φανερώνουν ότι πρέπει να γίνουν βαθιές τομές από την πλευρά του ΕΣΡ, ώστε να αποτελεί τον ουσιαστικό θεματοφύλακα της νομιμότητας και της διαφάνειας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο της χώρας.

Ειδικότερα, ο Νίκος Νικολόπουλος έκανε ξεχωριστές αναφορές για τον άλλοτε ισχυρό παράγοντα των μίντια Σταύρο Ψυχάρη, σε βάρος του οποίου εκκρεμούν ποινικές διώξεις, αλλά και για τους Κοντομηνά-Αλαφούζο που βαρύνονται με σοβαρά αδικήματα και παρά ταύτα λογαριασμό δεν δίνουν…

Ακόμη, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής ανέπτυξε τις απόψεις του για ένα σύνολο εκκρεμών ζητημάτων, όπως η καθυστέρηση της αδειοδοτικής διαδικασίας των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, η παραβίαση των κανόνων δεοντολογίας από το περιεχόμενο του “Survivor”, οι μετρήσεις της AGB, οι τηλεοπτικοί διαφημιστικοί χρόνοι, το καρτέλ των media shop και των εταιριών μέτρησης και δημοσκόπησης, τα τηλεοπτικά στοιχήματα, οι παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων των παιδιών κ.α.

Ακολούθως, ο Νίκος Νικολόπουλος διερμηνεύοντας το αίσθημα της κοινής γνώμης, υποστήριξε ότι τα μέλη του ΕΣΡ, αν και διορίσθηκαν από πρόσωπα που μετέχουν ενεργά σε κομματικούς σχηματισμούς, οφείλουν να μην δίνουν λαβές, για να μην καταστεί πάλι η Ανεξάρτητη Αρχή υποχείριο κομματικών και μιντιακών συμφερόντων.

Τέλος, ο ανεξάρτητος βουλευτής έκανε μνεία στα πορίσματα της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής που αναφέρεται στη λειτουργία ορισμένων ΜΜΕ με δημόσιο χρήμα και τραπεζικά δάνεια, τα οποία κινούνται σε βάρος κάθε έννοιας νόμιμης λειτουργίας, αξιοκρατίας και υγιούς ανταγωνισμού.

«Η ζωή μας -τηλεοπτική και μη-έχει καταντήσει.. survivor!»

Ο Νίκος Νικολόπουλος μετά το τέλος της συνάντησης και μιλώντας προς εκπροσώπους των ΜΜΕ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε μία εποχή όπου η ζωή των περισσοτέρων Ελλήνων πολιτών, τηλεοπτική και μη, έχει καταντήσει... survivor, θεωρώ απολύτως αναγκαίο οι δημόσιοι φορείς και οι ανεξάρτητες αρχές να επιτελούν στο ακέραιο τον ρόλο τους, προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.

Και λυπάμαι που το λέω, αλλά η μέχρι σήμερα θητεία του ΕΣΡ, δεν δικαιώνουν τις προσδοκίες μου και φαντάζομαι, τις προσδοκίες όλων των πολιτών. Τα ζητήματα που έχουν σχέση με το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο είναι πολλά, "καυτά" και παραμένουν ανεπίλυτα.

Ξεκινώντας από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και φτάνοντας μέχρι το γεγονός πως πολλά ραδιοτηλεοπτικά μέσα εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ως "πιστόλια" για την πολιτική δολοφονία των μη αρεστών και υπάκουων του συστήματος, όπως εγώ, νομίζω πως το ΕΣΡ έχει μπροστά του πεδίο δόξης λαμπρό να διανύσει - και το εύχομαι - αλλά μέχρι τώρα δεν βλέπω να έχει γίνει ούτε ένα βήμα...»