Η έκθεση «Όψεις πραγματικότητας» έφερε έναν άλλο ειρμό στα εικαστικά δρώμενα της Καλαμάτας, με δεκάδες φίλους της τέχνης να περνούν από την Δημοτική Πινακοθήκη της πόλης «Α. Τάσσος» για να θαυμάσουν από κοντά τα έργα των τριών κορυφαίων ζωγράφων που φιλοξενούνται εκεί.

Τα έργα του Στέφανου Δασκαλάκη, του Μιχάλη Μαδένη και του Γιώργου Ρόρρη, των τριών μεγαλύτερων σύγχρονων ζωγράφων της παραστατικής ζωγραφικής που έχοντας ως επίκεντρο τον άνθρωπο, έχουν καταφέρει μέσα από την καλλιτεχνική τους πορεία να διαμορφώσουν ο καθένας τον δικό του κόσμο.

Τρεις κόσμοι, ο καθένας εκ των οποίων έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, είναι όμως τόσο ζωντανοί και εκφραστικοί για έναν παρατηρητή που εύκολα μπορεί να τους ξεχωρίσει και να τους χωρέσει στην δική του πραγματικότητα.

Αυτός είναι ο στόχος της έκθεσης «Όψεις πραγματικότητας» και κρίνοντας από την ανταπόκριση του κοινού όλο αυτό το διάστημα, το ξεχωριστό αυτό εικαστικό δρώμενο, έχει πετύχει τον σκοπό του.


Οι Καλαματιανοί ήρθαν σε επαφή με τα έργα των τριών αυτών κορυφαίων εικαστικών που αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο κεφάλαιο της σύγχρονης ελληνικής ζωγραφικής και του ανθρωποκεντρισμού, της κυρίαρχης τάσης, δηλαδή, πάνω στην οποία κινείται και κατευθύνεται η ίδια η τέχνη.

Θα έχουν όμως την ευκαιρία να γνωρίσουν ακόμα περισσότερο τους τρεις αυτούς κόσμους, τις τρεις αυτές ξεχωριστές όψεις της  πραγματικότητας, αφού η έκθεση που επιμελείται ο Νίκος Καλατζής, μετά την σύμφωνη γνώμη του Δήμου Καλαμάτας θα πάρει παράταση έως τις 29 Απριλίου.

Η έκθεση, ωστόσο, θα διακοπεί για λίγες ημέρες λόγω της εορτής του Πάσχα και συγκεκριμένα θα κλείσει μετά το Σάββατο 8 Απριλίου για να ανοίξει και πάλι στις 19 του μήνα. Οι ώρες και οι ημέρες λειτουργίας όταν ανοίξει και πάλι η έκθεση θα έχουν ως εξής:  

Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη 10.00΄π.μ.-14.00΄μ.μ.

Πέμπτη-Παρασκευή 16.00΄μ.μ.-20.00΄μ.μ.

Σάββατο 10.00΄π.μ.-14.00΄μ.μ.


Δασκαλάκης - Μαδένης - Ρόρρης στην Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας «Α. Τάσσος» 09/03/17