Σημαντική επιτυχία για το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Βιολογικό Τμήμα αποτελεί η επιλογή της φοιτήτριας, Φωτεινής Παπαλεωνιδοπούλου, για την υποτροφία στο  Watson School of Biological Sciences στο Cold Spring Harbor Laboratory (CSHL) στις ΗΠΑ.

Το Watson School είναι ένα κορυφαίο Κέντρο Μοριακής Βιολογίας, παγκοσμίως πρωτοπόρο στην έρευνα αιχμής και την υψηλή εκπαίδευση που προσφέρει κάθε καλοκαίρι σε επιλεγμένους, μετά από αξιολόγηση, άριστους προπτυχιακούς φοιτητές που θέλουν να σπουδάσουν και να σταδιοδρομήσουν στις Βιολογικές Επιστήμες, υποτροφία.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο καθηγητής Χημείας, Γιάννης Ματσούκας, η Φωτεινή είναι πολυτάλαντη και άριστη φοιτήτρια του Βιολογικού Τμήματος και η μόνη Ελληνίδα ανάμεσα σε 20 φοιτητές και φοιτήτριες που επιλέχτηκαν μεταξύ 800 υποψηφίων από όλο τον κόσμο για να παρακολουθήσουν μαθήματα, σεμινάρια και να πραγματοποιήσουν εργαστηριακή διατριβή σε καινοτόμα θέματα Μοριακής Βιολογίας, υπό την επίβλεψη των καθηγητών του ερευνητικού κέντρου.

Σημειώνουμε ότι η Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου που σπούδασε στην Πάτρα είναι το κοριτσάκι των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα, που έσβησε την φλόγα στην τελετή λήξης της διοργάνωσης.