Η Άνοιξη πλησιάζει ολοένα στο απόγειο της και η φύση μέρα με τη μέρα στολίζεται με πανέμορφα λουλούδια και φυτά.

Σε αυτό το ανθισμένο κλίμα φυσικά κινείται και η Πάτρα και παρά το γεγονός ότι είναι πόλη, υπάρχουν μέρη που μας δείχνουν πως η φύση έχει φορέσει για τα καλά τα άνθινα της. Αυτά μπορεί να είναι περιποιημένα μπαλκόνια και αυλές ή σημεία-ορόσημα της Αχαϊκής πρωτεύουσας όπου η Άνοιξη τους έχει δώσει μια άλλη πνοή όπως για παράδειγμα το Κάστρο της Πάτρας.


Τέτοια εποχή κάθε χρόνο λίγο πριν έρθει η Πασχαλινή περίοδος μετατρέπεται σε παράδεισο καθώς περικυκλώνεται από το φυτό Κουτσουπιά (Cercis siliquastrum).

Επίσης, ονομάζεται και δέντρο του Ιούδα γιατί σύμφωνα με την παράδοση κρεμάστηκε σε ένα τέτοιο λίγο μετά αφότου πρόδωσε τον Ιησού Χριστό.


Αλήθεια ή όχι, πάντως είναι ένα άκρως διακοσμητικό δέντρο που εντυπωσιάζει με το μωβ-ρόδινο χρώμα του, όπως μπορείτε να δείτε και από τις λήψεις που "αιχμαλώτισε" το patrasevents.gr.

Αυτές τις ημέρες αξίζει να επισκεφτείτε το μνημείο του Κάστρου και να θαυμάσετε το ίδιο όσο και την… ανθισμένη περιβολή του, που δίνει μια υπέροχη ανοιξιάτικη νότα στην περιοχή, σε μια βόλτα που το δίχως άλλο θα σας μείνει αξέχαστη.