Μέσα στο επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η λειτουργία της νέας δομής κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Πατρέων.

Πρόκειται για το Κέντρο Κοινότητας που αναμένεται να στεγαστεί στο κτίριο της ΑΔΕΠ στην Ε. Βενιζέλου και ήδη η σχετική προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού που θα στελεχώσει την νέα μονάδα έχει προκηρυχθεί από τον ΑΣΕΠ.

Η νέα μονάδα προορίζεται για την εξυπηρέτηση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (ρομά, μετανάστες, πρόσφυγες κτλ) και έρχεται για να βοηθήσει τους ανθρώπους αυτούς στο να μπορέσουν να βελτιώσουν τις συνθήκες της ζωής τους, διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο.

Μέσα στον Μάιο αναμένεται να προκηρυχθεί και η σχετική πρόσκληση από τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου για την στελέχωση της Τράπεζας Τροφίμων και του Κέντρου Ημέρας στο οποίο θα συμπεριληφθεί και η δομή του δημοτικού Υπνωτηρίου.  

Ωστόσο, μέχρι ώρας δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη σχετικά με το κτίριο που θα στεγάσει τις δομές αυτές. Σημειώνουμε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία της Πάτρας εξαιτίας της κρίσης, εντείνονται συνεχώς, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ατόμων που στρέφονται στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, ζητώντας βοήθεια από τις δομές του να μεγαλώνει συνεχώς.