Πασχαλινή Συναυλία διοργανώνει η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών, το Σάββατο 8 Απριλίου 2017 στις 8.30μ.μ., στον Καθολικό Ι. Ν. Αγ. Ανδρέα Πάτρας.

Το "Φωνητικό Σύνολο Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών" θα συμπράξει με τη Χορωδία "Μελωδοί" και θα ερμηνεύσουν το StabatMater του GiovanniBattistaPergolesi, το AgnusDei του G, Rossini, το LaudateDominum και το AveVerumτου W.A.Mozart.

Σολίστ θα είναι η σοπράνο MarinaRechkalova και η μέτζο-σοπράνο Εύα Ρεβίδη. Στο όργανο θα συνοδεύσει ο Αλέξανδρος Μακρής. Τις Χορωδίες θα διευθύνει ο Μαέστρος, Γιώργος Ζιάκας.

StabatMaterDolorosa(«Ίστατο η Μήτηρ Τεθλιμμένη»). Θρησκευτικό ποίημα για την ολονυκτία της Παρθένου Μαρίας στο Σταυρό του Χριστού, που χρησιμοποιείται ως "σεκουέντσα" στη Ρωμαιοκαθολική λειτουργία από το 1727, σε μελωδία γρηγοριανού μέλους. Η πατρότητα του κειμένου κάποτε αποδόθηκε στον Τζιάκοπο ντε Μπενετέτι, γνωστόν ως Τζιακοπόνε ντα Τόντι (περ. 1228-1306). Μεταξύ των πολλών που έγραψαν μελοποιήσεις είναι οι: Παλεστρίνα, Περγκολέζι, Χάϋντν, Ροσσίνι, Βέρντι, Ντβόρζακ, Σιμανόφσκι κ.ά.

Το "Φωνητικό Σύνολο Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών" δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του 2008. Έχει την μορφή γυναικείου σχήματος επαγγελματικού επιπέδου, αποτελούμενο από χορωδούς με κοινό ενδιαφέρον για τη μουσική εκτέλεση έργων του παγκοσμίου χορωδιακού ρεπερτορίου από όλες τις μουσικές εποχές με ιδιαίτερη προτίμηση σε κλασικούς συνθέτες.

Μέχρι σήμερα το Φωνητικό σύνολο έχει ερμηνεύσει έργα για γυναικεία χορωδία a capella των Bucstehude, Certon, Bach, Mozart, Mendelssohn, Tchaikovsky, Vissink, Gardel, Leontovich, Δροσίτης, Χαλιάσα, Κανά, Λάλλα, Τσέφου, κ.α. Έχει συμπράξει με την ορχήστρα Πατρών, με την Academica Athens Orchestra και έχει εμφανιστεί επανειλημμένα στο Φεστιβάλ Σύρου, και στον "Μουσικό Μάϊο" στην Πάτρα.

Από την ίδρυσή του, το σύνολο διδάσκει και διευθύνει η Marina Rechkalova.