Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η προετοιμασία της 70μελούς μικτής χορωδίας της Πολυφωνικής (Διεύθυνση: Μο Σταύρος Σολωμός, πιάνο: Λούση Χριστοδούλου) για τη μεγάλη συναυλία που θα γίνει, με το επικό έργο: ‘’Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι’’ (λαϊκή λειτουργία) του διάσημου Έλληνα συνθέτη και ενός εκ των κορυφαίων συνθετών της νεοελληνικής μουσικής, Γιάννη Μαρκόπουλου.

Η γενική δοκιμή του έργου με τη Μικτή Χορωδία της "Πολυφωνικής" θα γίνει την Πέμπτη, με τον ίδιο το συνθέτη.

Το αριστουργηματικό αυτό έργο, είναι βασισμένο στην ποίηση του Εθνικού μας ποιητή, Διονυσίου Σολωμού και θα ερμηνευτεί στο Μεσολόγγι, την Παρασκευή 7 Απριλίου, στις 8 το βράδυ, στο Στρατόπεδο 2/39 Συντάγματος Ευζώνων ‘’Σπ. Μουστακλής’’.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Δήμου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, στο πλαίσιο των Εορτών, που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, σε μνήμη και τιμή της Ηρωικής Εξόδου της Φρουράς των ‘’Ελεύθερων Πολιορκημένων’’.

Στην ερμηνεία του έργου θα μετάσχουν η Ορχήστρα του συνθέτη ‘’Παλίντονος Αρμονία’’, οι καταξιωμένοι σολίστ Λάκης Χαλκιάς, Κώστας Μακεδόνας, Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, Άννα Παπαδοπούλου και Μανώλης Χατζημανώλης. Αφήγηση: Μάνια Παπαδημητρίου. Εκτός της Μικτής Χορωδίας της ‘’ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ’’, θα λάβουν μέρος και οι χορωδίες του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου (διδασκαλία: Σπύρος Χολέβας) και το Πειραϊκό φωνητικό σύνολο ‘’Libro Coro’’ [διδασκαλία: Ανθή Γουρουντή]. Θα διευθύνει ο συνθέτης.

Παράλληλα το Σάββατο το βράδυ, η 40μελής ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ του Οργανισμού [Διεύθυνση: Γιώργος Μπουρδόπουλος], θα λάβει μέρος τιμητικά προσκληθείσα, στην πομπή λιτανεία, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Ιερά πόλη του Μεσολογγίου, για τις Εορτές της Εξόδου.

Η Ορχήστρα θα ερμηνεύσει τα έργα: ‘’Amabiles’’ [επιμ. Αθανασίου Ζαγορίδη], ‘’Il nuovo fanfarista’’ [C.Bartolucci] και ‘’The Thunderer’’ [J.F.Sousa]



Φιλαρμονική Ορχήστρα Πολυφωνικης Ζάκυνθος