Η πόλη της Πάτρας, μια από τις πιο αγαπημένες στην Ελλάδα και συνάμα από τις πιο όμορφες.

Αυτό που μας εντυπωσιάζει από την αρχή στην Αχαϊκή πρωτεύουσα είναι η συνύπαρξη του κλασσικού με το σύγχρονο, τα κτίρια-ορόσημα της, ξακουστά σε όλη τη χώρα και τον κόσμο και πολλά ακόμη σημεία της που είναι αδύνατο να μη τα δεις και να μη τα θαυμάσεις.

Η μοναδικότητα της κλείνεται καθημερινά σε εικόνες, φωτογραφίες και βίντεο, όπως είναι το Timelapse με την βοήθεια της εφαρμογής Hyperlapse, που ακολουθεί παρακάτω, τραβηγμένο από ένα iphone 6.

Ξεκινώντας από την κορυφή των σκαλιών της Αγίου Νικολάου η κάμερα κατηφορίζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και προσπερνά διάφορα σημεία του κέντρου όπως η πλατεία Γεωργίου και η Τριών Συμμάχων για να καταλήξει λίγο παραέξω στην Μαρίνα και στο Θεατράκι.

Μικρές στιγμές της καθημερινότητας της Πάτρας σε γρήγορη κίνηση...


Βίντεο: G.Mag Digital

Η τεχνική της time-lapse φωτογραφίας είναι γνωστή εδώ και χρόνια στους επαγγελματίες φωτογράφους, και αφορά φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί σε τακτά χρονικά διαστήματα για μια μεγάλη περίοδο, οι οποίες στη συνέχεια "ενώνονται" σε ένα βίντεο και αναπαράγονται με πολύ γρήγορο ρυθμό έτσι ώστε να φαίνεται πως ο χρόνος έχει κυλήσει πολύ γρήγορα.

Το Hyperlapse χρησιμοποιεί μία παρόμοια τακτική με εξαίρεση πως η ίδια η κάμερα -με τη βοήθεια ενός τριπόδου ή από ένα όχημα εν κινήσει- μετακινείται κατά μήκος μιας μεγάλης απόστασης καθώς απαθανατίζονται οι φωτογραφίες. Αυτό μπορεί να προσθέσει μια κινηματογραφική ποιότητα στο τελικό βίντεο αλλά βέβαια γνωρίζουμε ότι τα παραδοσιακά hyperlapse βίντεο μπορεί να είναι χρονοβόρα και περίπλοκα στην πράξη.