Πανηγυρική ήταν η υποδοχή που επιφύλαξαν τα μέλη του Vespa Club Αχαΐας στους οδηγούς και στις μηχανές που πήραν μέρος στον 6ο Ιστορικό Οδοιπορικό 1821 Μοτοπαρέας Λεωνιδίου, στον τερματισμό που έγινε το απόγευμα της Κυριακής.

Ο τερματισμός της υπέροχης αυτής διαδρομής που έχει ένα ιστορικό συμβολισμό, φέτος έγινε στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, με χορούς, μουσικές, τραγούδια και βραβεύσεις. Την διοργάνωση της υποδοχής ανέλαβαν τα μέλη του Vespa Club Αχαΐας, με χορευτικούς συλλόγους και οργανώσεις να παίρνουν μέρος στην όλη εκδήλωση.

Η εκδήλωση περιλάμβανε βραβεύσεις και την χορήγηση αναμνηστικών. Στην πλατεία Γεωργίου έφτασαν περισσότερες από 250 μηχανές, βέσπες και γενικότερα δίκυκλα που πήραν μέρος φέτος στο όλο δρώμενο με τα μέλη της ομάδας της Μοτοπαρέας του Λεωνιδίου να δείχνουν εμφανώς ευχαριστημένοι, αλλά και ξαφνιασμένοι από την πανηγυρική υποδοχή που τους έγινε.



Πάτρα -Το 6ο Ιστορικό Οδοιπορικό 1821, τερματίζει στην πλατεία Γεωργίου

Στην διαδρομή συμμετείχαν οδηγοί από όλη την Ελλάδα, φτάνοντας στην Πάτρα  μετά από οχτώ περίπου συνεχόμενες ώρες ταξίδι, κουρασμένοι, αλλά και ικανοποιημένοι που πήραν μέρος σε ένα τόσο ξεχωριστό δρώμενο. Οι Αχαιοί που πήραν μέρος κατάφεραν και τερμάτισαν στους προβλεπόμενους χρόνους.

Οι περισσότεροι, άλλωστε, από όσους πήραν μέρος δεν συμμετείχαν για πρώτη φορά σε μία διαδρομή που έχει γίνει θεσμός από τα μέλη της ομάδας της Μοτοπαρέας Λεωνιδίου που τηρούν πιστά την διοργάνωση της διαδρομής τα τελευταία έξι χρόνια, «παρασύροντας» και άλλους δεκάδες φίλους των δικύκλων, αφού οι συμμετοχές κάθε χρόνο αυξάνονται. Πρόκειται για έναν θεσμό που αναδεικνύει αφενός την ιστορία και την παράδοση μας ως χώρα και αφετέρου τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά και την αξία των μηχανών.

Ο φακός του patrasevents.gr και η Γεωργία Κοσμά βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία Γεωργίου και μίλησε με τους πρωταγωνιστές.



Vespa Club Achaias - Γιορτή για το "Οδοιπορικό Λεωνιδίου"