Αφιέρωμα στον ζωγράφο και εικαστικό επιμελητή, Νίκο Καλατζή πραγματοποίησε η διαδικτυακή εκπομπή «Η Ελλάδα στην καρδιά μας».

Η εκπομπή, με τον Μπάμπη Πετράκη, προβάλλεται μέσω του “WebTV” και έχει σαν σκοπό να ανοίγει στην καρδιά μας ένα παράθυρο από την χώρα μας προς το εξωτερικό όπου παραμένει ελκυστική η δυνατότητα μιας επίσκεψης για διακοπές στην Ελλάδα.

Σκοπός της είναι επίσης η προβολή αξιόλογων εγχώριων επιχειρηματικών και πολιτιστικών προσπαθειών που βρίσκουν μεγάλη ανταπόκριση στο εξωτερικό και ίσως ακόμη δεν είναι τόσο γνωστές εντός των συνόρων.

Το αφιέρωμα στον ζωγράφο Νίκο Καλατζή είχε ένα χρώμα, όχι μόνο από την Ναύπακτο, αλλά και από την Ελλάδα, αφού η ζωγραφική του, όπως ειπώθηκε είναι άμεσα επηρεασμένη από την θάλασσα, τον ήλιο και γενικότερα το σκηνικό που υπάρχει εδώ.

Ένα σκηνικό διαμορφωμένο μέσα από την καλλιτεχνική ταυτότητα του εικαστικού που με το έργο του, ουσιαστικά παρουσιάζει ένα άλλον κόσμο, έναν κόσμο δικό του που δεν υπάρχει στην πραγματικότητα, όμως πηγαίνει σε έναν παράλληλο δρόμο με αυτήν. Για το έργο του Νίκου Καλατζή μίλησαν ο Αλέκος Φασιανός και ο Γιώργος Σταθόπουλος, αλλά και ο ίδιος ο ζωγράφος.

Η εκπομπή πήγε στην Ναύπακτο και πιο συγκεκριμένα στο Σκάλωμα Φωκίδας όπου είναι το εικαστικό εργαστήρι του καλλιτέχνη.

Δείτε την εκπομπή:


"Ελλάδα στην Καρδιά μας" - 28.2.2017 - Web Exclusive