Ο πολιτιστικός σύλλογος Αλισσαίων «Πείρος» διοργανώνει την Κυριακή 2 Απρίλη τον 1ο μεγάλο Μαζικό Αγώνα δρόμου προς τιμήν του αείμνηστου πρώην πρόεδρου του Άνω Αλισσού που χάθηκε πρόωρα Βασίλη Λάζαρη.

Όπως αναφέρεται:

"Ο αγώνας γίνεται σε συνεργασία με τον ΟΤΑΔ Δήμου Δυτικής Αχαΐας, τους προέδρους του Άνω και Κάτω Αλισσού, την Λέσχη Δρομέων «Φαέθων», την Αχαγιά 82 τμήμα στίβου, τον σύλλογο γονέων Αλισσού, τους πολιτιστικούς συλλόγους Λακόπετρας και Αλυκών. Θα συμμετέχει και ο σύλλογος δρομέων υγείας.

Ο σύλλογος μας καλεί όλους τους κατοίκους ,όχι μόνο των χωριών μας Άνω και Κάτω Αλισσού, αλλά και της Δυτικής Αχαΐας και τις ευρύτερης περιοχής των Πατρών να έρθουν να τρέξουν και να περπατήσουν.

Οι αγώνες είναι 10χιλ από παλαιό δημαρχείο Λουσικών μέχρι το νηπιαγωγείο Κάτω Αλισσού. Ώρα έναρξης 11:00, 5χιλιομ τρέξιμο - περπάτημα από οινοποιείο Παπασταματόπουλος - Λουσικά μέχρι νηπιαγωγείο Κάτω Αλισσου.

1χιλιομ για τα παιδιά από ιερό ναό Αγίας Τριάδας Άνω Αλισσου μέχρι νηπιαγωγείο Κάτω Αλισσού.

Προσυγκέντρωση για να παραλάβουν οι δρομείς το ειδικό σήμα 10 και 5 χιλιομέτρων και αιτήσεις συμμετοχής για όσους δεν έχουν δηλώσει ακόμη στο [email protected], για να αποστείλετε μέχρι το Σάββατο μεσημέρι, αλλιώς 9:30 στο νηπιαγωγείο του Κάτω Αλισσού όποιος επιθυμεί θα δηλώσει συμμετοχή, όπου θα υπάρχει προσυγκέντρωση και μετά αφού θα πάρουν το ειδικό σήμα, θα πηγαίνουν με λεωφορεία στα σημεία εκκίνησης.

Ακόμα για διευκόλυνση των κατοίκων, από την Αστυνομία της περιοχής θα γίνουν ρυθμίσεις κυκλοφορίας, και η κυκλοφορία από 10.00 μέχρι 13.45 στον επαρχιακό δρόμο όπου θα γίνει ο αγώνας δρόμου Καλαμάκι - Λουσικά - μέχρι Άνω και Κάτω Αλισσό θα διακοπή.

Ακόμα στο τέλος του τερματισμού θα δοθούν τιμητικές διακρίσεις.

Τέλος την Τετάρτη 19.30 στο κοινοτικό κατάστημα Άνω Αλισσού θα γίνει η τελευταία συνάντηση φορέων εθελοντών για τον αγώνα.

Σας περιμένουμε όλους, ο αθλητισμός είναι υγεία, όλοι μπορούμε να είμαστε εκεί για τον Βασίλη".