Η Χαλανδρίτσα, η πρωτεύουσα του Ερυμάνθου, φημίζεται για όσους την έχουν περπατήσει για τα λιθόστρωτα δρομάκια της και τα πέτρινα χωριάτικα σπίτια της.

Είναι μια κωμόπολη που θυμίζει ένα μεγάλο γραφικό χωριό από το οποίο ξεχωρίσαμε ένα σημείο, που συνδυάζει το πράσινο και τα γάργαρα νερά με τα ρυάκια και τα γεφύρια να δημιουργούν ένα ξεχωριστό σκηνικό.

Από το τοπίο το στοιχείο που εντυπωσιάζει είναι αναμφίβολα τα αγέρωχα πλατάνια που έχουν ένα διαχρονικό χαρακτήρα και χαρίζουν στο σημείο τα καλοκαίρια δροσιά και σκιά στους ταξιδιώτες και τους επισκέπτες.

Ο κάθε πλάτανος από τα δέντρα που υπάρχουν εκεί, έχει πίσω του εκατοντάδες χρόνια ζωής και όλοι μαζί έχουν συνδεθεί και ταυτιστεί με το συγκεκριμένο σημείο της Χαλανδρίτσας.


Από τα πλατάνια πήρε το όνομα της και η ταβέρνα που υπάρχει εκεί, ενώ από τα ρυάκια σερβίρονταν παλιότερα πέστροφες. Τα ρυάκια που υπάρχουν συνδέονται άμεσα με δύο ακόμα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την Χαλανδρίτσα και που μπορεί να θαυμάσει ένας επισκέπτης: Τις παραδοσιακές βρύσες και τα πέτρινα γεφύρια.

Τα νερά τρέχουν από τα ρυάκια, όλες τις εποχές του χρόνου και μοιάζουν να τρέφουν τα πανύψηλα πλατάνια που όσο περνάνε τα χρόνια μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο, δίνοντας στον επισκέπτη την εικόνα ενός κλασικού ελληνικού τοπίου της υπαίθρου που έχει υμνήσει η νεοελληνική λογοτεχνία.