Για το τρίτη κατά σειρά χρονιά, το φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου στο πλαίσιο των δράσεων του Δικτύου Πολιτιστικής Συνεργασίας, αφήνει και στην Πάτρα το δικό του αποτύπωμα, μέσα από την πραγματοποίηση 4 προβολών.

Πρόκειται για την παρουσίαση τεσσάρων ακυκλοφόρητων ταινιών, η προβολή των οποίων θα γίνει στην πόλη της Πάτρας στις 3,5,9 και 10 Απριλίου, στο χώρο της «Αγοράς Αργύρη».

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέωνν - Θα παρουσιαστεί επίσης στη Λέρο, την Μεσσήνη, τα Χανιά, την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, στην Ιταλική γλώσσα με ελληνικούς υπότιτλους - με την επιμέλεια του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου στην Αθήνα.

Το φετινό φεστιβάλ -7Ο- είναι αφιερωμένο σε έναν από τους πιο γνωστούς σύγχρονους Ιταλούς σκηνοθέτες τον Pupi Avati. Πρόκειται για μία δημιουργικότατη προσωπικότητα της ιταλικής κινηματογραφικής παραγωγής . Προσεγγίζει την τρίτη ηλικία κατακτώντας μια καλλιτεχνική ωριμότητα όπως προκύπτει από αυτή την συλλογή των τελευταίων ταινιών, δραματικού ύφους εκφρασμένες όμως με ανάλαφρο άγγιγμα και μεγάλη ευαισθησία.

Θέμα του οι «ανθρώπινες αδυναμίες» που ενώνουν κάτω από διαφορετικές μορφές όλους τους πρωταγωνιστές των ιστοριών.

Στην Πάτρα, οι ταινίες θα προβληθούν στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Αγοράς Αργύρης' στις 19.00 — Είσοδος Ελεύθερη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

Δευτέρα, 3 Απριλίου Μια άπειρη νεότητα

Τετάρτη 5/04 Η δεύτερη νύχτα γάμου

Κυριακή 9/04 0 μπαμπάς της Τζοβάνα

Δευτέρα 10/04 Ένα χρυσό παιδί