Μεγάλη συμμετοχή και ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει το 6ο Ιστορικό Οδοιπορικό 1821 Μοτοπαρέας Λεωνιδίου.

Ο αγώνας αποτελεί μία μοναδική εμπειρία για τους φίλους της μηχανής, με αφετηρία το ιστορικό Λεωνίδιο, μία πόλη της Αρκαδίας που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην Εθνική Παλιγγενεσία.  

Ο τερματισμός του φέτος θα γίνει στην Πάτρα και συγκεκριμένα στην πλατεία Γεωργίου, το απόγευμα της Κυριακής, εκεί που το Vespa Club Αχαΐας,  με την συνδρομή συλλόγων και χορηγών, έχουν ετοιμάσει μία μικρή γιορτή για τους συμμετέχοντες.

Οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τις 250 μηχανές, παίρνοντας μέρος σε έναν αγώνα που έχει υπέροχες διαδρομές, απίστευτης φυσικής ομορφιάς, διανύοντας μία συνολική απόσταση 292 χιλιομέτρων.

Η διαδρομή είναι ιστορικού ενδιαφέροντος με τους συμμετέχοντας να διασχίζουν την Πελοπόννησο, περνώντας από χαρακτηριστικά σημεία που σχετίζονται με τον αγώνα του 1821.

Ο τερματισμός τους, πάντως, στην πλατεία Γεωργίου, θα πλαισιωθεί από μία σειρά εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στο κέντρο της Πάτρας, έχοντας έναν εορταστικό και πανηγυρικό χαρακτήρα.

Θα υπάρξουν επιδείξεις από χορευτικούς παραδοσιακούς συλλόγους με παραδοσιακές στολές, dj και εκφωνήσεις, ενώ θα ακολουθήσει απονομή κυπέλλων ανά κατηγορία και αναμνηστικών.

Οι σύλλογοι που θα πάρουν μέρος στα δρώμενα του τερματισμού είναι τα Εκπαιδευτήρια Αναγέννηση ΙΚΕ, ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών και Περιχώρων και ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Μεσσάτιδας «Ό Φίλερις».



5ο Οδοιπορικό 1821 Μοτοπαρέα Λεωνιδίου