Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης (χθες), η πρώτη από τις τρεις προγραμματισμένες ανοικτές ξεναγήσεις του κοινού στη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών - από τον Ιστορικό Τέχνης Γρηγόρη Αναγώστου - όπου φιλοξενούνται σημαντικά έργα του μεγάλου γλύπτη Μέμου Μακρή.

Στο πλαίσιο της ξενάγησης έγινε αναφορά στην πρώιμη καλλιτεχνική περίοδο δημιουργίας του Μέμου Μακρή, από την περίοδο της ζωής του μεταξύ Αθήνας και Παρισιού, δηλαδή τη δεκαπενταετία από το 1934, οπότε και ο νεαρός καλλιτέχνης ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, έως το 1950, που εγκαθίσταται οριστικά στη Βουδαπέστη.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο ιστορικός τέχνης Γρηγόρης Αναγνώστου ο οποίος πραγματοποίησε την ξενάγηση, πρόκειται για το διάστημα κατά το οποίο η λεγόμενη αθηναϊκή περίοδος καθορίζεται τόσο από τις σπουδές του Μέμου Μακρή στην ΑΣΚΤ, όσο κυρίως από το παράδειγμα του Θανάση Απάρτη, ενώ το διάστημα της παραμονής του στο Παρίσι χαρακτηρίζεται από την επιρροή των εκεί δασκάλων του (Ανρί Λωράν,, Μαρσέλ Ζιμόν) αλλά και των πληθωρικών ερεθισμάτων της καλλιτεχνικής μητρόπολης.

Η επόμενη ξενάγηση είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 4 Απρίλιου στις 7.00 το απόγευμα.

Οι μαθητές των σχολείων θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην έκθεση (τηλ. επικοινωνίας για προγραμματισμό επίσκεψης: 2610 624088)


Πρόγραμμα ανοικτών ξεναγήσεων 

Τρίτη 4 Απριλίου ώρα 7.00μ.μ 

Τρίτη 25 Απριλίου ώρα 7.00μ.μ 

Δημοτική Πινακοθήκη: Μαιζώνος 110 (ισόγεια αίθουσα Βιβλιοθήκης) 

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο: 10.00π.μ -3.00μ.μ 

Τρίτη και Παρασκευή : 6.00μ.μ-9.00μ.μ 

Κυριακή & Δευτέρα: κλειστά