Δέκα τοπικές μονάδες υγείας πρόκειται να δημιουργηθούν στην Πάτρα μέχρι τα τέλη του 2017. 

Αυτό τόνισαν στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τα μέλη της διοίκησης της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Όπως επισήμανε ο νέος διοικητής της 6ης ΥΠΕ θα δημιουργηθούν κτίρια για την πρωτοβάθμια περίθαλψη στον Άγιο Αλέξη, στην Άνω Πόλη, αλλά και στα Ζαρουχλείκα, ενώ στην συνέχεια θα αναπτυχθούν δημοτικά ιατρεία σε περιφέρειες της Πάτρας, όπως στα Δεμένικα, στην Οβρυά, στην Παραλία, στον Άγιο Βασίλειο, στα Βραχνέικα και αλλού.

Αυτός είναι και ένας από τους βασικούς στόχους της 6ης ΥΠΕ για το 2017 και για τον λόγο αυτό η Υγειονομική Περιφέρεια βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων για την ανεύρεση διαθέσιμων χώρων. Ήδη έχουν ξεκινήσει αυτοψίες σε κτίριο για τον σκοπό αυτό. Τα νέα δημοτικά ιατρεία θα είναι επί της ουσίας προπλάσματα των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.), με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Να σημειωθεί ότι από το Υπουργείο Υγείας σχεδιάζεται η αναδιάρθρωση των Υγειονομικών Περιφερειών με την 6η ΥΠΕ να σπάει σε δύο μέρη, με το ένα να καλύπτει την Πελοπόννησο, την Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά και το άλλο, την Ήπειρο, την Κέρκυρα και την Αιτωλοακαρνανία.