Στη στρατηγική που θα υιοθετήσει από δω και στο εξής το Μέγαρο Μαξίμου για το κλείσιμο της αξιολόγησης εστιάζονται όλα τα βλέμματα, καθώς μετά τις Βρυξέλλες διαπιστώθηκε πως παραμένουν θέματα-αγκάθια που χρήζουν πολιτικής διευθέτησης.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο, όπως και στο οικονομικό επιτελείο επικρατεί πυρετός παρασκηνιακών διαβουλεύσεων. Κατά πληροφορίες του iefimerida αναμένουν τα επόμενα 24ωρα την αντίδραση του Ταμείου για το μέτωπο των εργασιακών, η οποία σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές θα αποτελέσει “βαρόμετρο για το κλείσιμο της αξιολόγησης”.Ενώ, υπάρχει ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας Αθήνας-Κομισιόν-ΔΝΤ και τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί πότε θα γυρίσουν οι θεσμοί.

«Εργασιακό μεσαίωνα στην Ελλάδα δεν ψηφίζω»

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida, ο κ. Τσίπρας  μετέφερε στους Ευρωπαίους συνομιλητές του στο περιθώριο της Συνόδου στη Ρώμη πως ο ίδιος, δεν είναι διατεθειμένος να ψηφίσει εργασιακό Μεσαίωνα στην Ελλάδα.
Μήνυμα, το οποίο όσοι γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις λένε ότι πρωθυπουργός έχει μεταφέρει και στους συνεργάτες του. Αν και η αίσθηση που υπάρχει τις τελευταίες ώρες είναι ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα υποχώρησης του Ταμείου για τα εργασιακά.

Βουλευτές και κόμμα στο...περίμενε

Κατά τα λοιπά,υψηλές τάσεις καταγράφονται στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με βουλευτές και κόμμα να αγωνιούν και να τοποθετούνται με γενικολογίες από τη στιγμή που δεν έχουν –προς το παρόν- επίσημη ενημέρωση.

Η ΔΕΗ αποτελεί «μεγάλο πρόβλημα για όλους μας» λέει στο iefimerida βουλευτής, διευκρινίζοντας ότι δεν αποτελεί πονοκέφαλο μόνο για τους συναδέλφους του που εκλέγονται στη Δυτική Μακεδονία (Κοζάνη, Φλώρινα, Γρεβενά). Οι εξελίξεις θα είναι ενδιαφέρουσες πάντως, με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ψηλά στην ατζέντα τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της επιχείρησης.

Το σίγουρο, τέλος, είναι ότι ακόμα πιο μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει η σύγκλιση της επόμενης Κεντρικής Επιτροπής (πιθανότατα από κοινού με την ΚΟ), η οποία θα κληθεί να βάλει σφραγίδα στα όσα συμφωνηθούν, προτού αυτά περάσουν από τη Βουλή.