Τη Δευτέρα 27 Μαρτίου και ώρα 12, ο Αχαιός δικηγόρος και καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής θα μιλήσει στο Γυμνάσιο και το Λύκειο της Κλειτορίας Καλαβρύτων για τη σχολική βία και τον εκφοβισμό. 

Η εκδήλωση απευθύνεται στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς και διοργανώνεται από τους οικείους συλλόγους γονέων και διδασκόντων. 
 
Ο όρος «εκφοβισμός και βία στο σχολείο» χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια κατάσταση, κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά, με σκοπό την επιβολή, την καταδυνάστευση και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολείου. 
 
Με αφορμή την ομιλία του αυτή, ο Αχαιός ειδικός επιστήμονας -που ερεύνησε σε βάθος και ανέδειξε το πρόβλημα της σχολικής βίας στη χώρα μας- έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
 
"Η γνώση, η κατανόηση και η αναγνώριση είναι τα βασικά εφόδια προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα που τείνει να γίνει βρόχος στην καθημερινή λειτουργία του σχολείου, αλλά παράλληλα απειλεί την ηρεμία της οικογένειας...".