Η Ομάδα Εθελοντισμού και Ενεργοποίησης Patrinistas συμμετέχει και φέτος στη παγκόσμια καμπάνια " Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ 2017", που έχει κεντρικό μήνυμα "ΑΝΑΨΕ ΕΝΑ ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ - SHINE A LIGHT ON CLIMATE ACTION" και σας προσκαλεί σε πάρτι σήμερα στην Πλατεία Γεωργίου στις 20:30 το βράδυ, με παρεΐστικη μουσική και τραγούδι από κομπανία αποτελούμενη από τον Νικόλαο Φορλίδα και τον Ηλία Νεκτάριο Μπράβο, στην οποία φυσικά θα συμμετέχουμε όλοι μας.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους:

"Εσείς απλά φέρτε την παρέα σας , τα κεράκια σας (ρεσω), τα ποτά σας, τους ξηρούς καρπούς σας, ότι άλλο θέλετε να αλληλοκεραστούμε και φυσικά την καλύτερη σας διάθεση. Θα γνωριστούμε , θα συζητήσουμε, θα τραγουδήσουμε κάτω από το φως των αστεριών καιτων κεριών και θα περάσουμε μια ώρα γεμάτη... παρέες!

Τι είναι η Ώρα της Γης: Μια παγκόσμια δράση που γίνεται κάθε χρόνο με σκοπό ενημερώσει τους ανθρώπους για την κλιματική αλλαγή και να τους ενθαρρύνει να σβήσουν τα φώτα για 1 ώρα για να δείξουν ότι ενδιαφέρονται για το μέλλον του πλανήτη μας. Σάββατο 25 Μαρτίου 2017 20:30 – 21:30 καλείσαι να πάρεις μέρος στην Ώρα της Γης και να ενωθείς με τον υπόλοιπο πλανήτη για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Πώς ξεκίνησε το κίνημα της Ώρας της Γης: Ξεκίνησε στις 31 Μαρτίου 2007 από το WWF Αυστραλίας, με πάνω από 2.2 εκατομμύρια άτομα και 2.000 επιχειρήσεις να σβήνουν τα φώτα τους. Η Ώρα της Γης 2017 θα είναι η ενδέκατη χρονιά αυτής της παγκόσμιας καμπάνιας.

Τι πρέπει κανείς να κάνει: Απλά να σβήσει τα φώτα για μια ώρα, την Ώρα της Γης, στέλνοντας έτσι το δικό του συμβολικό μήνυμα.

Δώσε φωνή στη Γη: Ειδικά φέτος, μπορείς να δανείσεις το προφίλ σου στα κοινωνικά μέσα για λίγες μέρες στην Ώρα της Γης και να δώσεις έτσι φωνή στον πλανήτη μας! Συμπλήρωσε τη φόρμα εδώ.

Σε τι ωφελεί: Στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα στους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις:«Νοιάζομαι για τον πλανήτη μου!» Φυσικά μια ώρα στο σκοτάδι δεν δίνει λύση στην κλιματική αλλαγή.

Ωστόσο, εκατομμύρια άνθρωποι κλείνοντας μαζί τα φώτα στέλνουν ένα δυνατό μήνυμα.

Γιατί να συμμετέχω: Επειδή εμείς οι ίδιοι κρατάμε το μέλλον στα χέρια μας! Υπάρχουν πολλά πράγματα που μας χωρίζουν: φύλο, εθνικότητα, φυλή, πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις. Όμως, στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή, δεν έχουν σημασία τα σύνορα - είμαστε όλοι πολίτες του πλανήτη Γη!"