Μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή είχαν οι δύο διαγωνισμοί που έκανε ο Δήμος Πατρέων για τα δύο καταστήματα της Ηρώων Πολυτεχνείου, στην Πάτρα.

Μετά από αρκετούς μήνες τα καταστήματα αυτά εκ μισθώθηκαν αφού στους διαγωνισμούς συμμετείχαν τουλάχιστον τρεις με τέσσερις επιχειρηματίες που κατέθεσαν τις προτάσεις τους με τις προσφορές σε κλειστούς φακέλους.

Οι δημοπρασίες έγιναν ξεχωριστά, η πρώτη το πρωί της Πέμπτης (για το πρώην «It») και η δεύτερη το πρωί της Παρασκευής (για το πρώην Poco -Poco). Η τιμή εκκίνησης ξεκίνησε και για τα δύο καταστήματα στα 1.500 ευρώ, όμως έφτασε, σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrasevents.gr,  για το πρώτο (το πρώην «It»), τα 3.500 ευρώ το μήνα και για το δεύτερο (το πρώην Poco – Poco), τα 3.750.

Οι επιχειρηματίες που κέρδισαν με τις προτάσεις που κατέθεσαν τις δημοπρασίες, είναι γνωστοί στον χώρο της εστίασης και της αναψυχής και έχουν ήδη δύο καταστήματα στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, τα οποία μάλιστα βρίσκονται και σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους.

Το σημαντικό για τον Δήμο Πατρέων είναι ότι τα δύο αυτά μαγαζιά εκ μισθώθηκαν μετά από αρκετό καιρό και έτσι το δημοτικό ταμείο θα έχει ένα σημαντικό έσοδο από τα δύο αυτά ακίνητα που είναι στην κυριότητα του.

Τα δύο καταστήματα αναμένεται να λειτουργήσουν από τις αρχές του φετινού καλοκαιριού, αφού βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Θυμίζουμε ότι την επόμενη εβδομάδα (στις 27 Μαρτίου) ακολουθεί η δημοπρασία του Δασυλλίου που ύστερα από μια σειρά άγονων διαγωνισμών, αναμένεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Η τιμή εκκίνησης έχει πέσει στα 1.600 ευρώ από τα 2.500 (την τελευταία φορά), ενώ ο χώρος που θεωρείται «φιλέτο» και αποτελεί ένα από τα αξιοθέατα της Πάτρας, παραμένει ανοίκιαστος από τον Δεκέμβριο του 2015.