Ουδέν κακόν αμιγές καλού λένε και αυτό ισχύει και σε ορισμένες κακές συνήθειες που έχουν τα παιδιά, των οποίων η επιτυχής διαχείριση συνεπάγεται συναισθηματική και πνευματική εξέλιξη μακροπρόθεσμα.

Μάθετε περισσότερα:

Γκρίνια: Είναι ο τρόπος του παιδιού να ζητάει και να παίρνει με το «έτσι θέλω» όσα επιθυμεί. Από τη στιγμή που θα του δείξετε ότι δεν παράγει αποτελέσματα και το βάλετε σταδιακά στη λογική να συζητάει και να ζητάει όμορφα όσα θέλει, θα καταλάβει από μόνο του ότι η γκρίνια είναι άσκοπη.

Θυμός: Άλλος ένας τρόπος εκδήλωσης των συναισθημάτων του παιδιού. Μπορεί συνήθως να δημιουργούνται εντάσεις, όμως ουσιαστικά το παιδί μαθαίνει να αναγνωρίζει και (μελλοντικά) να διαχειρίζεται τα συναισθήματά του.

Κλάμα: Πολλές φορές θεωρείτε ότι το παιδί κλαίει εύκολα ή δε θεωρείτε λογική την αντίδρασή του, όμως συνειδητοποιήστε ότι με το κλάμα ξεσπάει και τελικά νιώθει ανακουφισμένο. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι πρέπει να το αφήνετε να κλαίει χωρίς σταματημό!

Πείσμα: Μπορεί τα πείσματα του παιδιού να σας κουράζουν ή να σας φαίνονται ακατανόητα, όμως δεν είναι παρά μια μέθοδος με την οποία προσπαθεί να διεκδικήσει πράγματα με μεγάλη αποφασιστικότητα. Κι αν τώρα, λόγω ηλικίας, το πείσμα του εκδηλώνεται με άκομψο τρόπο, όταν μεγαλώσει υπάρχουν πιθανότητες να το κάνει όπως πρέπει, καταλήγει το mother.