Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας στηρίζει την 24ωρη Πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ των Σχολικών Καθαριστριών και Καθαριστών, που εξήγγειλε η Ο.Ι.Υ.Ε. (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας) την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 και καλεί να συμμετέχουν στην Απεργιακή Συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος (Υπουργείο Εσωτερικών) ώρα 11:00 π.μ. 

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Αμείβονται με 33,77 ευρώ μικτά τον μήνα για κάθε αίθουσα διδασκαλίας. Το σύνολο των μηνιαίων αποδοχών τους δεν ξεπερνά τα 300 Ευρώ, ασχέτως ωραρίου και με την υποχρέωση να παραδίδουν κάθε ημέρα το σχολείο καθαρό και ασφαλές.

Δεν έχουν ούτε το στοιχειώδες δικαίωμα στην άδεια, στην ασθένεια, στη μητρότητα!!

Αμείβονται μόνο για τις αίθουσες διδασκαλίας, χωρίς η αμοιβή αυτή να περιλαμβάνει την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων (αυλές, τουαλέτες, διαδρόμους, γραφεία καθηγητών, εργαστήρια, αμφιθέατρα κλπ), όπου υποχρεούνται να καθαρίζουν.

Η μισθοδοσία καθυστερεί αδικαιολόγητα, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι του κλάδου να οδηγούνται σε πλήρη απόγνωση.

Δεν λαμβάνουν, όπως οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, δώρο Χριστουγέννων, δώρο Πάσχα, επίδομα άδειας.

Το σύνολο σχεδόν των εργαζομένων στον κλάδο είναι άτομα που στηρίζουν πολύτεκνες, τρίτεκνες, μονογονεϊκές οικογένειες, προστατευόμενα μέλη με ειδικές ανάγκες κλπ.

Το πρόβλημα υγιεινής και καθαριότητας στα σχολεία μας είναι εξαιρετικά σημαντικό και μας αφορά όλους: γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικούς

Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και στηρίζουμε τα δίακια αιτήματά τους για: 

  • Μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία με αορίστου χρόνου συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα – Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Αξιοπρεπείς αμοιβές και επαναφορά όλου του κλάδου στα ΒΑΕ.
  • Ανθρώπινες Συνθήκες Εργασίας, με τήρηση των κανόνων Υγιεινής & Ασφάλειας.
  • Έγκαιρη και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών.