Νέα τροπολογία για τους δασικούς χάρτες κατέθεσαν στη Βουλή 14 βουλευτές της ΝΔ, μεταξύ των οποίων και ο Ανδρέας Κατσανιώτης, εντός της οποίας προβλεπόταν μεταξύ άλλων η ατελής υποβολή ενστάσεων από ιδιοκτήτες γης που εμφανίζονται ως δασικές, καθώς επίσης και η αναστολή έκδοσης οριστικών αποφάσεων ή επιβολή προστίμων μέχρι το τέλος του 2019, οπότε και πρέπει η χώρα να ολοκληρώσει τη διαδικασία ανάρτησης και κύρωσης των δασικών χαρτών. 

Η κυβερνητική πλειοψηφία απέρριψε για ακόμα μία φορά την τροπολογία που κατέθεσαν οι βουλευτές του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αποδεικνύοντας ότι καθόλου δεν ενδιαφέρεται για την περιβαλλοντική και αναπτυξιακή διάσταση της δράσης, την οποία έχει μετατρέψει σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό. 

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Ανδρέας Κατσανιώτης δήλωσε:

«Δεκάδες χιλιάδες πολίτες βυθίζονται στην απόγνωση, αφού καλούνται να αποδείξουν το αυτονόητο: την ιδιοκτησία τους στη γη που τους ανήκει, που την καλλιεργούν και για την οποία φορολογούνται από το ελληνικό κράτος για χρόνια. Και η ευθύνη γι’ αυτό έχει ονοματεπώνυμο: Λέγεται Κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα. Μία κυβέρνηση που μόνο της μέλημα είναι να βρίσκει τρόπους για να επιβάλλει όλο και μεγαλύτερα χαράτσια στην ιδιοκτησία, καταδικάζοντας τον κόσμο της υπαίθρου και ιδιαίτερα τους αγρότες σε οικονομικό αφανισμό.

Αδαείς και αμετανόητοι συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο. Γι’ αυτό κάθε ώρα που περνάει με τους ίδιους στην εξουσία είναι και ένα βήμα πιο πίσω για την Ελλάδα».