Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Δικτύου Enterprise Europe Netwok, στο πλαίσιο των δράσεων του για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, την τόνωση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων – μελών του και την προώθηση και αναγνωρισιμότητα της «Πελοπόννησος Expo» συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Foodexpo 2017», που διεξήχθη από 18 έως 20 Μαρτίου 2017 στο Metropolitan Expo στην Αθήνα.

Στο περίπτερο του Επιμελητηρίου εκθέτες και επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, για τις Αρκαδικές επιχειρήσεις: ARCAFROZ, ΜOLIA και CASTALIA που συμμετείχαν στο περίπτερο του Επιμελητηρίου μετά από πρόσκληση για τη δωρεάν συμμετοχή των Αρκαδικών Επιχειρήσεων στο εν λόγω περίπτερο και για την μεγαλύτερη έκθεση της Πελοποννήσου την «Πελοπόννησος Expo» όπου έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και συνεχάρησαν τα επτά Επιμελητήρια της Πελοποννήσου, Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας για αυτό το τόλμημα.

Αρκετές ήταν και οι Αρκαδικές επιχειρήσεις που έδωσαν το παρόν, με δικά τους εταιρικά περίπτερα εκθέτοντας τα τοπικά προϊόντα τους και πραγματοποιώντας γευσιγνωσία σε εμπορικούς επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Πολλές ήταν και οι επιχειρήσεις, από την Αρκαδία και τους άλλους νομούς της Πελοποννήσου, που συμμετείχαν δωρεάν κάτω από την ομπρέλα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο περίπτερο της, στη «Foodexpo».

Περισσότεροι από 46.000 επαγγελματίες από 22.000 επιχειρήσεις από την Ελλάδα, την Κύπρο και άλλες 87 χώρες από όλο τον κόσμο επισκέφθηκαν τη Food Expo 2017, ενώ εντυπωσιακή ήταν και η προσέλευση επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

«Η «FoodExpo» δίνει τη δυνατότητα σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις ν’ απευθυνθούν σ’ ένα ευρύτερο αγοραστικό κοινό και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε νέες αγορές» τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας, όπου μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του Επιμελητηρίου κ. Νικόλαο Τότση, στο πλαίσιο της διήμερης παραμονής τους στην «FoodExpo», παρευρέθηκαν στα εγκαίνια της έκθεσης και επισκέφτηκαν περίπτερα επιχειρήσεων και φορέων με σκοπό να πραγματοποιήσουν επιχειρηματικές συνεργασίες και να ενημερώσουν τους εκθέτες για την «Πελοπόννησο Expo».

Το περίπτερο επισκέφτηκαν, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πετρός Τατούλης, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Τρίπολης κ. Γεώργιος Δημητρόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Τρουπής και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.