Ένας νέος χωρίς προσανατολισμό ζει την εφηβεία του εξερευνώντας την ταυτότητα του σε ένα εχθρικό περιβάλλον οικονομικής κρίσης και σε μια εκρηκτική εποχή της Ιρλανδίας όπου η μετανάστευση, ο καθολικισμός αλλά και η ενδοοικογενειακή βία πορεύονται παράλληλα με την ανάδειξη μουσικών ειδώλων όπως οι Cure, Clash, Duran Duran,Spandau Ballet, The Jam, κ.ά.  

Οι έφηβοι της ταινίας δεν διαφέρουν σε τίποτα με τους εφήβους που ζουν στην καθημερινότητα μας. Προσπαθούν και αυτοί να βγουν από τα οικονομικά αδιέξοδα της εποχής τους και να παλέψουν χωρίς βοήθεια και στήριξη. Μια πραγματικότητα που θυμίζει τις συνθήκες της εποχής που ζούμε όπου η πραγματοποίηση του ονείρου αποτελεί το όχημα διαφυγής και αναζήτησης λύσης. Οι νέοι για να ξεφύγουν από τις δυσκολίες της καθημερινότητας καλλιεργούν την αγάπη και το πάθος για τη μουσική. Η πηγαία έμπνευση και η ισχυρή θέληση τους για δημιουργία μεταδίδουν διαχρονικά κοινωνικά μηνύματα. Η υπόκρουση των μουσικών επιλογών συνδυάζει το δράμα με το ρομαντισμό. Εξαιρετικές ερμηνείες από άγνωστους ηθοποιούς και έναν Τζον Κάρνεϊ που στηρίζεται σεναριακά, και σε αυτήν την ταινία του, στην αγάπη για τη μουσική και την καλλιτεχνική έμπνευση ως όπλο απέναντι στις δυσκολίες της ζωής.

 Υπόθεση

Ο Κόνορ, ένα αγόρι που μεγαλώνει στο Δουβλίνο τη δεκαετία του ’80, βρίσκει διαφυγή από την ασφυκτική ζωή της οικογένειας του με τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα της, δημιουργώντας μια μπάντα για να εντυπωσιάσει τη Ράφινα, ένα κορίτσι με το οποίο είναι ερωτευμένο και που ονειρεύεται να μεταναστεύσει στο Λονδίνο προς αναζήτηση καριέρας μοντέλου. Οι προσπάθειες του γίνονται σε μια εποχή που τα νέα είδη μουσικής ακμάζουν. 

Δραματική κομεντί 2016/ Έγχρ./ Διάρκεια 106’

Ιρλανδο-αγγλο-αμερικανική ταινία

Σκηνοθεσία: Τζον Κάρνεϊ

με τους: Φέρντια Γουόλς – Πίλο, Λούσι Μπόιντον, Έινταν Γκίλεν, Τζακ Ρέινορ. 

 Είσοδος ελεύθερη.