Άνοιξη στον Χελμό, τα χιόνια δεν έχουν λιώσει ακόμα και η ηλιοφάνεια που επικρατεί στις πλαγιές του βουνού, εκεί στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, έχει δώσει την δυνατότητα στους φίλους των χειμερινών αθλημάτων να επιδίδονται στα αγαπημένα τους αθλήματα για αρκετές ώρες.

Σύμφωνα μάλιστα με τους ξενοδόχους των Καλαβρύτων ο καλός καιρός έχει παίξει τον ρόλο του στην μεγαλύτερη προσέλευση επισκεπτών αυτή την περίοδο στην πόλη της, συγκριτικά με την περσινή χρονιά.

Οι εκτιμήσεις των ξενοδόχων αναφέρουν ότι η αύξηση αυτή οφείλεται στην αυξημένη επισκεψιμότητα που υπάρχει στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων φέτος, αφού τα χιόνια είναι πολλά και ο καιρός σχετικά καλός για όσους θέλουν να κάνουν σκι και snowboard και να χαρούν τις απολαύσεις του βουνού.

Άλλωστε, όπως ανακοίνωσε το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων εξαιτίας της μεγάλης διάρκειας της ημέρας, των θετικών θερμοκρασιών που επικρατούν πλέον στο βουνό, και με γνώμονα να απολαύσουν οι φίλοι χιονοδρόμοι περισσότερες ώρες χιονοδρομίας, με καλή ποιότητα χιονιού, από την Τετάρτη αλλάζει το ωράριο λειτουργίας του και θα λειτουργεί από τις 08:00 μέχρι και τις 15:00.

Το Χιονοδρομικό φέτος αναμένεται να κλείσει αργότερα από τις άλλες χρονιές αφού τα χιόνια που έπεσαν τον φετινό χειμώνα είναι περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά. Κάτι που σημαίνει ότι η επισκεψιμότητα ενδέχεται να σπάσει κάθε ρεκόρ, αφού το ενδιαφέρον του κόσμου είναι μεγάλο και οι εκδρομείς θα συνεχίζουν να καταφτάνουν και την άνοιξη. 

Ειδικότερα, το περασμένο Σαββατοκύριακο που οι συνθήκες ήταν ιδανικές για χιονοδρομία, οι εκδρομείς που επισκέφτηκαν το Χιονοδρομικό που ήταν σε πλήρη λειτουργία ήταν αρκετοί και πολλοί από αυτούς πέρασαν τη νύχτα στα ξενοδοχεία των Καλαβρύτων.