Σε νέες παρεμβάσεις πρόκειται να προχωρήσει η δημοτική αρχή στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας, σκοπεύοντας να τελειοποιήσει τον χώρο, δίνοντας του την δυνατότητα να προσφέρει ακόμα μεγαλύτερες παροχές αναψυχής και ψυχαγωγίας στους πολίτες της Πάτρας.

Ήδη, ο Δήμος προχώρησε στην τοποθέτηση W.C. στην πλευρά του νέου λιμένα, ενώ τουαλέτες θα μπουν και στην αρχή του πάρκου, προς την πλευρά του Φάρου. Κάτι που σίγουρα θα διευκολύνει τους χιλιάδες Πατρινούς που πηγαίνουν στο πάρκο, ενώ έτσι θα μειωθεί το φαινόμενο των αφοδευμάτων που παρατηρείται από τα ζώα που τα πηγαίνουν βόλτα εκεί.

Παράλληλα, επειδή υπάρχει αρκετός κόσμος με πιτσιρίκια που πηγαίνει στην σύγχρονη παιδική χαρά που υπάρχει εκεί, η δημοτική αρχή προχώρησε στην απόφαση της δημιουργίας μιας ακόμα που θα έχει σύμφωνα με πληροφορίες του patrasevents.gr αρκετά καρναβαλικά στοιχεία που ήδη έχει δημιουργήσει και έχει επιμεληθεί ο Πέτρος Βρυώνης του Καρναβαλικού Συνεργείου.


Εξάλλου, μέσα στο επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή δύο γηπέδων μπάσκετ και ενός beach volley. Ο Δήμος, έτσι, ενισχύει τον ρόλο των αθλοπαιδιών στο Νότιο Πάρκο, αφού ήδη αρκετός κόσμος πηγαίνει εκεί για να αθληθεί και να γυμναστεί.

Άλλωστε, υπάρχει ήδη η πίστα ορεινής ποδηλασίας, ενώ υπάρχει σκέψη και για την δημιουργία άλλων ειδικών χώρων που θα φιλοξενήσουν αθλήματα, όπως το parkour (αν και αυτό ακόμα δεν είναι σίγουρο).

Πέρα από όλα αυτά, έχει ήδη οριστεί υπηρεσία από τον Δήμο Πατρέων που θα ασχολείται ειδικά με το Νότιο Πάρκο, δηλαδή θα υπάρχουν υπάλληλοι που θα φροντίζουν αποκλειστικά το πάρκο.

Έχει ήδη άλλωστε δημιουργηθεί αποθήκη για την φύλαξη εργαλείων όπου εργαζόμενοι θα ασχολούνται με την περιποίηση των δέντρων και των θάμνων που έχουν φυτευτεί, το πότισμα, το κούρεμα του γκαζόν και τον γενικότερο καθαρισμό και την φύλαξη του πάρκου.