Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει στους αστυνομικούς υπάλληλους της Αχαΐας η παραμονή των 113 μεταναστών που βρέθηκαν σε ακυβέρνητο πλοίο ανοικτά των Παξών, σε αστυνομικά κρατητήρια της Πάτρας, του Αιγίου και της Κάτω Αχαΐας.

Η πλειοψηφία των ανθρώπων αυτών παραμένουν στα αστυνομικά κρατητήρια, αφού στο μεγαλύτερο μέρος τους δεν έγιναν δεκτοί στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων που ήταν να μεταφερθούν, μη έχοντας τα ανάλογα πιστοποιητικά υγείας. 

Έτσι, οι μετανάστες αυτοί, που προέρχονται από το Πακιστάν και έφτασαν στο λιμάνι της Πάτρας σε άθλια κατάσταση, ξυπόλυτοι, ρακένδυτοι και πεινασμένοι, όχι μόνο μεταφέρθηκαν στα αστυνομικά τμήματα αντί να φιλοξενηθούν σε κάποιο ξενοδοχείο (κάτι που είχε προτείνει ο Δήμος), αλλά παραμένουν εκεί  φιλοξενούμενοι - κρατούμενοι.

Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας με διάφορες μολυσματικές ασθένειες από τις κακουχίες που έχουν περάσει, όπως ψωρίαση, αλλά και σοβαρές ενδείξεις για ηπατίτιδα. Η παραμονή των μεταναστών έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους αστυνομικούς, από την στιγμή μάλιστα που η αστυνομία δεν έχει τις κατάλληλες υποδομές για να φιλοξενεί στα κρατητήρια άτομα με μολυσματικές ασθένειες.

Οι μετανάστες έχουν ανάγκη από θεραπεία και από φιλοξενία σε ανάλογες δομές, με το υπουργείο να προσπαθεί να βρει μια λύση έτσι ώστε οι άνθρωποι αυτοί να μεταφερθούν στα Κέντρα Φιλοξενίας, χωρίς όμως να προσβάλλουν με μολυσματικές ασθένειες, τα υπόλοιπα άτομα που διαμένουν εκεί.

Μάλιστα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά πρόκειται να προσφύγει για το θέμα στην αρμόδια Διεύθυνση Υγείας και στον Εισαγγελέα, προσπαθώντας να προφυλάξει με αυτόν τον τρόπο τους αστυνομικούς.