Επικίνδυνα έχουν φτάσει να είναι τα εγκαταλελειμμένα ακίνητα που υπάρχουν στην οδό Γερμανού, αλλά και σε άλλα σημεία της άνω πόλης.

Πρόκειται στην πλειοψηφία τους για διατηρητέα κτίρια, παλιά νεοκλασικά αρχοντικά που έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους και από τα οποία κατά καιρούς πέφτουν σοβάδες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι πεζοί που περνούν από κάτω τους.

Ειδικότερα στην οδό Γερμανού, υπάρχουν τρία τουλάχιστον τέτοια κτίρια, τμήματα των οποίων κρέμονται κυριολεκτικά πάνω από τα κεφάλια των διερχομένων. Αρκετοί συμπολίτες έχουν επισημάνει το πρόβλημα και έχουν ζητήσει την άμεση εμπλοκή των αρμοδίων φορέων και υπηρεσιών για να δώσουν μία λύση στην όλη κατάσταση.

Οι ιδιοκτήτες είναι σίγουρο ότι με την οικονομική κατάσταση που υπάρχει στην χώρα θα αδυνατούν να προχωρήσουν από μόνοι τους σε οποιαδήποτε επιδιόρθωση, ενώ σε πολλά από αυτά τα ακίνητα η κυριότητα τους έχει καταλήξει να είναι ένας «γρίφος».

Η λύση μπορεί να βρεθεί και πάλι μέσα από κάποιο επιδοτούμενο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΕΣΠΑ, εφόσον βέβαια αυτό «τρέξει» και γίνει η ανάλογη διεκδίκηση από τον Δήμο.

Ένα πρόγραμμα που θα είναι στα πρότυπα που έγινε την περίοδο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας με τις αναπλάσεις όψεων των κτιρίων. Μόνο που μέσα από την όλη διαδικασία θα πρέπει να βρεθεί η φόρμουλα για να βγει κερδισμένος ο Δήμος και η πόλη, όχι μόνο οι ιδιοκτήτες των κτιρίων, όπως έγινε το 2006…