Μεγάλη νίκη του Δήμου Πατρέων στη συνεδρίαση του ΚΑΣ για την τύχη του ετοιμόρροπου υπόστεγου που βρίσκεται στη λιμενική ζώνη μεταξύ Γούναρη και Αγίου Νικολάου της Πάτρας.

Η Αρχαιολογική Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων είχε προσφύγει στο ΚΑΣ και ζητούσε να χαρακτηριστεί διατηρητέο το ετοιμόρροπο κτίριο στο λιμάνι. Ωστόσο, ο Δήμος Πατρέων με ατράντακα επιχειρήματα κατάφερε να πείσει το ΚΑΣ ότι το κτίριο αυτό δεν έχει ουδεμία ιστορική αξία, τονίζοντας ότι έχει σκεπή από αμίνατο, έχει γείρει από τον σεισμό και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο καθώς υπάρχει αποδεδειγμένα κατασκευαστικό σφάλμα.

Επίσης, ο Δήμος ισχυρίστηκε ότι θα αναπλάσει την περιοχή όταν πέσουν οι οριστικές υπογραφές κι αυτό θα αποτελεί εμπόδιο. Τέλος, ανέφερε πως ο κ. Σπίρτζης έχει κάνει δύο προτάσεις υπογειοποίησης και άρα θα φύγουν οι γραμμές του τρένου και θα αποκτήσει πρόσβαση η πόλη στη θάλασσα.

Μετά από πολύωρη συνεδρίαση το ΚΑΣ αποφάσισε να αποχαρακτηρίσει το κτίριο ως διατηρητέο. Έτσι, σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατεδάφισης, κάτι που αναμένεται να γίνει και για το άλλο υπόστεγο της παραλιακής ζώνης που βρίσκεται μετά την Αγίου Νικολάου.

Άρα, μέσα στο επόμενο διάστημα ελευθερώνεται η παραλιακή ζώνη της Πάτρας από τα δύο αυτά υπόστεγα που δεν χρησίμευαν σε τίποτα και πλέον ανοίγει ο δρόμος της ανάπλασης του παλαιού λιμανιού προς όφελος των πολιτών της.

Παράσταση στο ΚΑΣ έκανε αντιπροσωπεία του Δήμου με επικεφαλής τον Χρήστο Κορδά, τον σύμβουλο δημάρχου Δημήτρη Αιβαλή και τη διευθύντρια τεχνικών έργων του Δήμου κ. Αλεξοπούλου.