Συγκλονίζει η κατάρρευση της μαθήτριας που είχε να φάει τρεις ολόκληρες μέρες, με την μητέρα της να λύνει την σιωπή της στους εκπαιδευτικούς και το όλο θέμα να απασχολεί την εκπαιδευτικη κοινότητα της Πάτρας, αφού το όλο περιστατικό επιβεβαιώνει ότι η πείνα παραμένει στα προαύλια και στις αίθουσες των σχολείων, αποτυπώνοντας με τον πιο τραγικό τρόπο την κρίση που ζει στο πετσί της η κοινωνία.

«Όποιος γονέας ή μαθητής αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα διαβίωσης να το αναφέρει στο σχολείο του. Υπάρχει και η ευαισθησία και η γνώση για να αντιμετωπιστούν τέτοια περιστατικά» δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κώστας Γιαννόπουλος μιλώντας στην εκπομπή ''Καλημέρα Ελλάδα'' με αφορμή το λιποθυμικό επεισόδιο από ασιτία 17χρονης μαθήτριας στην Πάτρα.

«Εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχει αυτό το πρόβλημα, το πρόβλημα του υποσιτισμού», λέει ο κύριος Γιαννόπουλος και αναφέρεται στο συμβάν που σημειώθηκε σε λύκειο της Πάτρας. Ήταν λίγο πριν τις 09.00 το πρωί όταν η 17χρονη μαθήτρια της τρίτης λυκείου ζήτησε να βγει από τη σχολική αίθουσα. Μόλις βγήκε, κατέρρευσε στο διάδρομο του σχολείου. Παρέμεινε λιπόθυμη για λίγα λεπτά.

Όταν συνήλθε ζήτησε από τη διευθύντρια να ειδοποιήσει τη μητέρα της και να φύγει, όπως και έγινε. Λίγο αργότερα η μητέρα του κοριτσιού επέστρεψε στο σχολείο και περιέγραψε με μελανά χρώματα τις συνθήκες κάτω από τις οποίες καλείται να συντηρήσει τα τρία της παιδιά.

Η γυναίκα εργάζεται ως καθαρίστρια και τα έσοδά της είναι πενιχρά. Τρεις ημέρες είχαν να φάνε οικογενειακώς. Διάφορα οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα που αντιμετωπίζει δεν της επιτρέπουν να παρέχει στα τρία παιδιά της τα βασικά για τις ανάγκες τους, με αποτέλεσμα η μεγάλη της κόρη να μην αντέξει.


"Η κοπέλα ντρεπόταν..."

Η κοινωνία της Πάτρας πάντως ανταποκρίθηκε άμεσα και με διάφορους τρόπους στηρίζει την οικογένεια των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη. Τώρα η μητέρα είναι σε αναζήτηση δουλειάς, καθώς μόνο έτσι θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες των παιδιών της.

Το Φωτεινό Αστέρι ανέλαβε από την πρώτη στιγμή τη συλλογή τροφίμων για την οικογένεια της 17χρονης και η γραμματέας της οργάνωσης, κ. Νικολακοπούλου, περιγράφοντας την ιστορία της άτυχης έφηβης, κάνει λόγο για μια δύσκολη περίπτωση.

"Η κοπέλα λόγω ηλικίας ντρεπόταν να πει ότι λιποθύμησε γιατί είχε να φάει τρεις ημέρες", λέει στο newsit η κ. Νικολακοπούλου και επισημαίνει πως στα δεκάδες περιστατικά υποσιτισμένων μαθητών τα παιδιά μικρότερων ηλικιών μιλάνε πιο εύκολα για το πρόβλημα τους.