Η Πάτρα είναι μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας, συνδυάζει βουνό και θάλασσα ενώ τα αξιοθέατα της είναι αναγνωρισμένα από όλο τον κόσμο.

Έχει τιμηθεί αρκετά από την Ελληνική τηλεόραση καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που έχει επιλεχθεί από σίριαλ και σειρές. Έχουμε δει έργα να γυρίζονται εξ ολοκλήρου στην Αχαϊκή πρωτεύουσα και κάποια άλλα να έχουν κάνει ένα πέρασμα ή απλά να χρησιμοποιούν πλάνα από τις τοποθεσίες της.

Το patrasevents.gr συγκέντρωσε τις κωμικές και δραματικές σειρές που έχουν αναδείξει την Πάτρα καθώς και την ομορφιά από τα μέρη της και σας τα παρουσιάζει.

ΟΙ ΣΤΑΒΛΟΙ ΤΗΣ ΕΡΙΕΤΑΣ ΖΑΙΜΗ

Στην προσπάθεια τους να ξεκινήσουν μια καινούργια ζωή μακριά από τις φυλακές ο Μήτσος (Νίκος Σεργιανόπουλος) και η Μελίτα (Φαίη Κοκκινοπούλου) αποφασίζουν να το σκάσουν στην Ιταλία. Φυσικά απαραίτητος σταθμός τους είναι η Πάτρα για να εφοδιαστούν τα απαραίτητα εισιτήρια. Μέχρι να νυχτώσει και να σαλπάρει το πλοίο εκμεταλλεύονται την ημέρα τους βλέποντας όλα τα αξιοθέατα της πόλης όπως το Ρωμαϊκό Ωδείο, το λιμάνι, τα Ψηλά Αλώνια, το άνθινο ρολόι της πλατείας Τριών Συμμάχων κα. Στα γυρίσματα συμμετείχαν επίσης ο Άρης Ζαφόλιας (Αλέξανδρος Ρήγας) και η... Πατρινιά Λιλίκα Καλίτση (Κωνσταντία Χριστοφορίδου) βλέποντας τους στη Γούναρη, την Ακτή Δυμαίων αλλά και σε καφέ - μπαρ των Βραχνεΐκων. Μία από τις πιο καλογυρισμένες δουλειές που έχουν γίνει στην πόλη μας.

ΕΠΤΑ ΘΑΝΑΣΙΜΕΣ ΠΕΘΕΡΕΣ

Σε ένα από τα πιο μακροβιότερα σίριαλ της τηλεόρασης, τις 7 θανάσιμες πεθερές, γνωρίσαμε μεταξύ άλλων και τα χαρακτηριστικά των πεθερών από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Έτσι ήρθε και η σειρά της Πάτρας με την Τζόυς Ευείδη να αναλαμβάνει το ρόλο της πεθεράς της Αχαϊκής πρωτεύουσας. Η ηθοποιός ενσαρκώνει την Αντριάννα Ασημακοπούλου και συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά που έχουν κάνει περιβόητες τις Πατρινιές στην Ελλάδα, όπως καπατσοσύνη, πονηριά, πείσμα και το κλασσικό λ και ν. Ανακατεύεται συνεχώς στη ζωή των παιδιών της ενώ συνάμα τη βλέπουμε και σε τοποθεσίες της πόλης μας όπως η πλατεία Γεωργίου και η Αχάϊα Κλάους.

ΛΟΓΩ ΤΙΜΗΣ

Το 1996 το Mega δημιουργεί μια σειρά που γυρίζεται σε αρκετά επεισόδια στην Πάτρα. Μια παρέα παιδιών που κατάγονται από εκεί, διαφορετικοί χαρακτήρες με ξεχωριστές κλίσεις ο καθένας, δίνουν λόγο τιμής ότι θα μείνουν για πάντα δεμένοι όποιες αντιξοότητες κι αν αντιμετωπίσουν. Ο Μάνος (Άλκης Κούρκουλος), η Ηρώ (Βίκυ Βολιώτη), η Μάνια (Χριστίνα Αλεξιάν), ο Μιχάλης (Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης), η Αθηνά (Αγγελική Δημητρακοπούλου), ο Άρης (Γιώργος Πυρπασόπουλος) και ο Βασίλης (Δημήτρης Αλεξανδρής) θα χαθούν στην καθημερινότητα και τις έννοιες της Αθήνας, θα μαλώσουν, θα απογοητευτούν, θα ερωτευθούν, μα στο τέλος και πάλι ενωμένοι θα πορευτούν στους δρόμους της ιδιαίτερης πατρίδας τους, της Πάτρας. Στο σίριαλ θα δούμε το καστ στα Ψηλά Αλώνια, στις σκάλες της Αγίου Νικολάου κα καθώς και πλάνα από το Πατρινό Καρναβάλι στο τελευταίο επεισόδιο.

ΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ

Το 1992 μια δραματική σειρά που εκτυλίσσεται στην Αχαϊκή γη προβάλλεται από το μεγάλο κανάλι. Μέσα από τη ζωή και τις ιστορίες των πολυάριθμων ηρώων του απεικονίζεται το κοινωνικό μωσαϊκό και η πολιτικοοικονομική κατάσταση της εποχής. Στη ιστορία πρωταγωνιστεί η οικογένεια Βίλλη που ίδρυσε την πρώτη βιομηχανία κρασιών στην Ελλάδα, την "Οινοποιία Αιγίου". Κεφαλή της οικογένειας είναι η Ναταλία Βίλλη (Άννα Συνοδινού), μια δυναμική και πανέξυπνη γυναίκα, ενώ από τον νεαρόκοσμο της οικογένειας ξεχωρίζει ο δραστήριος και ικανός στη δουλειά του Ζανής (Στράτος Τζώρτζογλου), γόνος της παράνομης σχέσης του γαμπρού της Ναταλίας Βίλλη με μια εργάτρια, ο οποίος είναι το "μαύρο πρόβατο" της οικογένειας και τον μισούν, όπως και τον πατέρα του. Τον Ζανή θα ερωτευθεί η γοητευτική Μελιώ Βίλλη (Μιμή Ντενίση), με έναν έρωτα τόσο ανακατεμένο με μίσος και οργή, που τελικά θα οδηγήσει στην τρέλα και στον θάνατο.

ΘΑ ΣΕ ΔΩ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ

Το πλοίο της αγάπης κάνει κρουαζέριες και το βασικό δρομολόγιο του είναι Πάτρα- Ιταλία, συνεπώς το καστ δεν μπορούσε να μην παρευρεθεί στο λιμάνι της Αχαϊκής πρωτεύουσας. Τους βλέπουμε να κόβουν βόλτες εκεί λίγο πριν αναχωρήσει το πλοίο για το ταξίδι του ή σε ορισμένα άλλα επεισόδια να ξεκινά η σειρά με πανοραμικά πλάνα της Πάτρας και του λιμανιού της.