Η παγωνιά στην πολιτεία της Νέας Υόρκης έκανε ένα σπίτι να καλυφθεί με πάγο από άκρη σ’ άκρη.

Το σπίτι, στις όχθες της λίμνης Οντάριο, δεχόταν όλο το νερό που έπαιρνε ο παγωμένος αέρας από τη λίμνη, και λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών καλύφθηκε ολόκληρο από στρώμα πάγου.

Όπως γράφει το BBC επικαλούμενο τον φωτογράφο John Kucko, που απαθανάτισε το σπάνιο θέαμα, πάρα πολλοί χρήστες των social media που είδαν τις φωτογραφίες δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως είναι αληθινές.

Όπως αφηγήθηκε στο βρετανικό δίκτυο, στόχος του ήταν να βρει το εν λόγω σπίτι- ύστερα από πληροφορία που του είχε δώσει ντόπιος- πριν την ανατολή του ηλίου, που ίσως θα χαλούσε το απίθανο «εκμαγείο» του. Ήταν επίσης εντυπωσιακό πως τα γύρω σπίτια δεν είχαν την ίδια ποσότητα πάγου πάνω τους, πιθανότατα επειδή δεν βρίσκονταν τόσο κοντά στο νερό.

Η σφοδρή κακοκαιρία που χτύπησε τα δυτικά της πολιτείας την περασμένη εβδομάδα ήταν τόσο ισχυρή που πάνω από 200.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα ενώ 8.000 πολίτες δεν είχαν ηλεκτροδότηση έως και χθες.

Η αμερικανική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει προειδοποιήσει πως για συνέχιση της κακοκαιρίας στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Προειδοποίηση έχει εκδοθεί επίσης για μεγάλο μέρος της Ανατολικής Ακτής. Πολλές  πόλεις, από τη Βοστώνη μέχρι την Ουάσινγκτον αναμένεται να δουν σφοδρή χιονόπτωση.

Οι πολιτείες της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσι κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της κακοκαιρίας. Τα σχολεία έκλεισαν και χιλιάδες πτήσεις ματαιώθηκαν. Λόγω των συνθηκών, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανέβαλε το προγραμματισμένο ταξίδι της στην Ουάσινγκτον, κατά το οποίο θα είχε συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.