Προτεραιότητα δίνει ο Δήμος και η δημοτική αρχή στο θέμα της διαμόρφωσης ενός νέου πάρκου, στον χώρο του πρώην σκουπιδότοπου στον Ρηγανόκαμπο.

Πρόκειται για έναν χώρο στον οποίο έχει στηθεί ο καταυλισμός των Ρομά που, σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε ένα κλειστό γκέτο παραβατικότητας που έχει δημιουργήσει πρόβλημα σε ένα μεγάλο κομμάτι του ανατολικού διαμερίσματος της Πάτρας.

Το θέμα όμως για τον Δήμο δεν είναι η απομάκρυνση των Ρομά από τον χώρο. Είναι η αναβάθμιση του ανατολικού διαμερίσματος και των συνοικιών, με ένα μεγάλο ρόλο να παίζει σε αυτό η δημιουργία ενός πάρκου που θα αποτελεί έναν χώρο πρασίνου, αναψυχής και ψυχαγωγίας.

Για τον λόγο αυτό ο Δήμος προχωρά το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαρτίου στις 18:30, σε μία ευρεία σύσκεψη στα γραφεία του ανατολικού διαμερίσματος στην Πάτρα, στην οποία θα δώσει το παρών τόσο ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με τους αρμόδιους αντιδημάρχους, όσο και οι εκπολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς των συγκεκριμένων περιοχών της πόλης.

Από πλευράς Δήμου, η δημοτική αρχή θα ενημερώσει τους πολίτες για το σχέδιο που υπάρχει για την δημιουργία ενός νέου πάρκου και σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις με τους κρατικούς μηχανισμούς, αφού ως γνωστόν ο χώρος βρίσκεται στην λίστα του Υπέρ - Ταμείου για να δοθεί για ιδιωτικοποίηση.

Ο Δήμος έχει ζητήσει εδώ και μήνες την απόδοση του χώρου αυτού στην κυριότητά του (υπάρχει και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 21 Νοεμβρίου του 2016), προκειμένου να τον αξιοποιήσει προς όφελος των πολιτών και των κατοίκων της περιοχής.

Καμία απάντηση για την απόδοση του χώρου

Όπως τονίζει ο εκπρόσωπος του Δήμου στα ΜΜΕ, Ανδρέας Αντωνόπουλος στο patrasevents.gr «Μέχρι στιγμής παρά τις προσπάθειες που έχουμε κάνει δεν είχαμε καμία απάντηση από την πλευρά του κράτους.

Θα συζητήσουμε το όλο θέμα στην σύσκεψη που θα γίνει με τους συλλόγους και τους φορείς του ανατολικού διαμερίσματος, ενώ από την δική μας μεριά είμαστε διατεθειμένοι να ξεκινήσουμε μόνοι μας τις εργασίες, άμεσα, με τα συνεργεία του Δήμου, προκειμένου να μην υπάρξει καμία άλλη καθυστέρηση στο όλο ζήτημα».

Μιλάμε για έναν χώρο 150 στρεμμάτων που εφόσον αξιοποιηθεί και μετατραπεί σε ένα πάρκο θα αλλάξει την όψη της όλης περιοχής και θα την αναβαθμίσει. Στο σχέδιο του Δήμου είναι να μπει πράσινο, να γίνει δεντροφύτευση, να τοποθετηθούν παγκάκια και παιδική χαρά, αλλά να υπάρξει και χώρος και για αθλοπαιδιές. Θα είναι ένας ολοκληρωμένος, δηλαδή, χώρος για αναψυχή, για ψυχαγωγία, για αθλητισμό, αλλά και για την διεξαγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων.