Ο Δήμος έχει αρκετά σχέδια για την παραλιακή ζώνη, στην περιοχή της Μαρίνας και την Ηρώων Πολυτεχνείου θεωρώντας ότι είναι ένα κομμάτι που αποτελεί «φιλέτο» για την Πάτρα και θα πρέπει να αξιοποιηθεί από την πόλη.

Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζει να προχωρήσει, όχι μόνο στην δημιουργία ποδηλατόδρομου που διασχίζει όλη την παραλιακή ζώνη (κάτι που ήδη έχει γράψει το patrasevents.gr),  ξεκινώντας από τον υπάρχοντα του Νότιου Πάρκου, περνώντας από την Ηρώων Πολυτεχνείου και φθάνοντας έως το κολυμβητήριο της Αγυιάς, αλλά να μετατρέψει και ένα κομμάτι της περιοχής σε πεζόδρομο.

Η παρέμβαση αυτή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έχουν γίνει από τους τεχνικούς του Δήμου, θα ανεβάσει ακόμα περισσότερο την αξία της περιοχής και θα δώσει την δυνατότητα στους Πατρινούς να απολαύσουν την θάλασσα.

Το έργο του πεζόδρομου θα αφορά ένα κομμάτι της Ηρώων Πολυτεχνείου που θα ξεκινά από την οδό Κανελλοπούλου και θα φτάνει έως το ξενοδοχείο «Δελφίνι» και θα γίνει σε συνάρτηση με την διάνοιξη της οδού Καραμανλή, παράπλευρη της Κανελλοπούλου.

Οι τεχνικοί του Δήμου στο πλαίσιο του έργου σχεδιάζουν να διαπλατύνουν την οδό Καραμανλή, ώστε να δεχθεί αυτός ο δρόμος το κυκλοφοριακό φόρτο, ενώ το τμήμα της Κανελλοπούλου που θα μείνει από την διάνοιξη θα ενοποιηθεί με την παραλιακή ζώνη και θα συνδεθεί με την Πλαζ.

Στην ουσία, δηλαδή, εφόσον το έργο αυτό προχωρήσει, γιατί ακόμα τίποτα δεν είναι σίγουρο και όλα είναι στα χαρτιά, θα αλλάξει ριζικά η περιοχή προς όφελος της αναψυχής των δημοτών της Πάτρας.