Κυριακή, γιορτή και σχόλη να ήταν η εβδομάδα όλη, λέει ένα τραγούδι που έχουμε αγαπήσει μέσα από τις ταινίες του παλαιού Ελληνικού Κινηματογράφου.

Και επειδή η εβδομάδα, πέρα από την Κυριακή, δεν έχει σχόλη, οι Πατρινοί φρόντισαν και αξιοποίησαν την μοναδική ημέρα της εβδομάδας που μπορούν να έχουν μία αργία. Η Κυριακάτικη λιακάδα, το άρωμα της άνοιξης και οι… θερινές μεταπτώσεις του Μαρτίου, έδωσαν την ευκαιρία σε αρκετούς να κάνουν μία μονοήμερη εκδρομούλα, βγαίνοντας από την ρουτίνα της καθημερινότητας και το κλεινόν άστυ.

Άλλοι πήραν, τις θάλασσες, πηγαίνοντας σε κάποιες από τις κοντινές παραλίες της Πάτρας και άλλοι τα βουνά, κάνοντας το πικ νικ τους στα δάση και στην πρασινάδα. Η άνοιξη, άλλωστε, φαίνεται ότι μπαίνει για τα καλά, ανεξάρτητα από την… κυκλοθυμία που έχει ο Μάρτης και από εδώ και πέρα οι Κυριακές θα ισοδυναμούν για πολλούς από εμάς με μίνι αποδράσεις προς την έξοχη και την θάλασσα.

Ο καιρός επιφύλασσε την καλύτερη μέρα της εβδομάδας να την κάνει την Κυριακή και οι Πατρινοί βγήκαν έξω από το κέντρο της πόλης.