«Πρωθυπουργοί». Έτσι, λέγεται το νέο τραγούδι του Πατρινού μουσικού, συνθέτη και τραγουδοποιού, Βασίλη Ράλλη. Ο τίτλος του τραγουδιού τα λέει όλα και έχει ένα σαφές πολιτικό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. 

Πρόκειται για το γνωστό τραγούδι του μεγάλου ρεμπέτη, Μάρκου Βαμβακάρη, με στίχο καυστικό που είχε γράψει πριν από αρκετές δεκαετίες όταν άκμαζε η ρεμπέτικη μουσική, όμως με βάση την κατάσταση που υπάρχει στην χώρα μας, αποδεικνύεται διαχρονικό. 

Ο Βασίλης Ράλλης, διασκεύασε το τραγούδι αυτό μαζί με την μπάντα «Το πειρατικό» και πέρασε έτσι την δική του άποψη, σε μία εποχή που έτσι και αλλιώς η κοινή γνώμη για τους πολιτικούς έχει φτάσει στον πάτο.

Ο Πατρινός καλλιτέχνης που συνεχίζει τις εμφανίσεις του σε σημαντικές μουσικές σκηνές της Αθήνας, με τελευταία αυτή στον Σταυρό του Νότου, πήρε το τραγούδι του Μάρκου Βαμβακάρη και το προσάρμοσε, σε μία διασκευή επίκαιρη που περνάει πολιτικά μηνύματα.

Μαζί του στην ηλεκτρική κιθάρα ο Πάνος Γεωργόπουλος, στα πνευστά ο Χρήστος Κυριαζής, στο βιολί ο Κυριάκος Πέτρου, στο μπάσο/keyboards ο Παντελής Πέτρου στα τύμπανα ο Νίκος Χριστόπουλος και στον μπαγλαμά /μίξη/mastering ο Bαγγέλης Καραπέτρος. Η σκηνοθεσία, οι λήψεις και το μοντάζ του βίντεο είναι του Νικήτα Κλιντ[X-ray].

Ακούστε το:


Πρωθυπουργοί-Βασίλης Ράλλης @ το πειρατικό