Όταν τα χρώματα που χαρίζει η φύση, μέσα από την θάλασσα, τον ήλιο και τον ουρανό, παίρνουν ένα ασπρόμαυρο φόντο, τότε όλα έχουν ένα κλασικό ύφος, που δίνει μία διαχρονική αξία στο όλο σκηνικό.

Ένα σκηνικό που αντέχει στο πέρασμα του χρόνου και μοιάζει να είναι βγαλμένο μέσα από τις εικόνες που είχαμε γύρω μας ως παιδιά, εικόνες που όμως παραμένουν το ίδιο ζωντανές όσο μεγαλώνουμε.  

Ο Χάρης Πομώνης κατάφερε να δώσει ένα ασπρόμαυρο φόντο στα χρώματα της φύσης και στο σκηνικό ενός εκ των αγαπημένων σημείων της Πάτρας, ανεβάζοντας ένα βίντεο από την Μαρίνα, με φόντο την θάλασσα του Πατραϊκού, τον ουρανό που απλώνεται από πάνω της και το ηλιοβασίλεμα που δύει όταν η μέρα φεύγει.

Τα σκάφη, οι άγκυρες, το παλιό ναυπηγείο δίπλα από αυτή, οι γλάροι που ψάχνουν για τροφή, τα ψάρια που βγαίνουν στην ακτή, δείχνουν να είναι οι πρωταγωνιστές ενός βίντεο που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι ο πρόλογος μιας ταινίας της δεκαετίας του ’50 ή του ’60 ή ενός φιλμ του νεορεαλιστικού ρεύματος του ιταλικού κινηματογράφου.

Δεν είναι όμως τίποτα από όλα αυτά. Είναι το βίντεο μιας περιοχής, μιας γειτονιάς μέσα από τις εικόνες της οποίας μεγαλώσαμε πολλοί από εμάς. Και αυτό από μόνο του κορυφώνει την κλασικότητα του όλου project.

Δείτε το βίντεο, συνοδευόμενο από μία υπέροχη μουσική που ταιριάζει στο κάθε πλάνο.

.