Η Πάτρα έχει παράδοση στην εκπαιδευτική ρομποτική και τα σχολεία της πόλης το έχουν αποδείξει αυτό, τόσο με τις επιτυχίες τους στον πανελλήνιους διαγωνισμούς, όσο και με την συμμετοχή τους σε διεθνείς διοργανώσεις, όπως ήταν αυτή του 7ου ΕΠΑΛ Πάτρας στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής του Κατάρ, τον Νοέμβριο του 2015.

Φέτος αρκετά ήταν τα σχολεία της Πάτρας, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης που διακρίθηκαν στους προκριματικούς διαγωνισμούς του πανελλήνιου πρωταθλήματος, παίρνοντας την πρόκριση για την τελική φάση.

Οι μαθητές της Πάτρας έχουν έμπνευση και ξέρουν να κάνουν σημαντικά πράγματα στον τομέα της ρομποτικής, σε ένα τομέα που ουσιαστικά δεν διδάσκεται ως μάθημα, ενώ η εκπαίδευση που δίνεται στα σχολεία είναι ελλιπέστατη και πολλά χρόνια πίσω από αυτή που παίρνουν οι συνάδελφοi τους στο εξωτερικό.

Ωστόσο, υπάρχουν καθηγητές που με το πείσμα και το μεράκι τους, αλλά και με βάσεις τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει από διάφορους επιστημονικούς κλάδους, καταφέρνουν και μεταλαμπαδεύουν στους μαθητές τους όσα χρειάζονται, αντικαθιστώντας έτσι το κενό της κρατικής εκπαιδευτικής πολιτικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ρομποτική είναι ένας τομέας που παίζει ήδη σημαντικό ρόλο στην αγορά εργασίας και θα παίξει ακόμα πιο σημαντικό στις κοινωνίες του αύριο.

Το βίντεο είναι από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και έχει να κάνει με τον απόηχο του διαγωνισμού ρομποτικής που έγινε φέτος ανάμεσα στα σχολεία της Δυτικής Ελλάδος.


Απόηχος διαγωνισμών ρομποτικής στη Δυτική Ελλάδα Πάτρα 5/3/2017