Στον έλεγχο νομιμότητας 5.300 μεταπτυχιακών τίτλων Ειδικής Αγωγής που κατέχουν Έλληνες εκπαιδευτικοί με εξ αποστάσεως φοίτηση ενός έτους σε ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου και της Ιταλίας φαίνεται πως επιθυμεί να εξετάσει το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους».

Να σημειωθεί πως τα πτυχία αυτά αναγνωρίστηκαν από τον ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) με συνοπτικές διαδικασίες, παρόλο που τα αντίστοιχα πτυχία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου προβλέπουν διετή φοίτηση.

Ακόμη, από έλεγχο πρόκειται να περάσουν και τα Πανεπιστήμια Πατρών και Πελοποννήσου, γιατί πέρυσι πραγματοποίησαν σύμπραξη με ιδιωτικό πανεπιστήμιο της Κύπρου που εμπλέκεται στην υπόθεση προκειμένου να διοργανώσουν κοινά εξ αποστάσεως μεταπτυχιακά προγράμματα με κατεύθυνση την Ειδική Αγωγή.

Παράλληλα, ο Κώστας Γαβρόγλου προσανατολίζεται στο να θεσπιστούν κανόνες για τα εξ αποστάσεως πτυχία και την αναγνώρισή τους.

«Στην καλύτερη περίπτωση υπάρχουν πράγματα που δεν μελετήθηκαν τόσο πολύ, στη χειρότερη περίπτωση πράγματα που είναι παράνομα», σημείωσε τονίζοντας πως προκύπτουν θέματα ακαδημαϊκής ηθικής τάξης.

Τέλος, είναι προγραμματισμένη για το συγκεκριμένο θέμα, συζήτηση του Έλληνα υπουργού με τον Κύπριο ομόλογό του στις 22 Μαρτίου στο πλαίσιο της συνεδρίασης των υπουργών Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.