Το patrasevents.gr το αγαπημένο portal της νεολαίας και όχι μόνο, είναι πλέον μέσα στα 200 ενημερωτικά sites που ήδη έχουν στην κατοχή τους το  Μητρώο online media.

Πρόκειται για την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για να μπει μία τάξη στο πεδίο της διαδικτυακής ενημέρωσης και να ελαττωθεί στο σκηνικό της αναρχίας που διέκρινε τον κλάδο, εδώ και περίπου 15 χρόνια.

Το patrasevents.gr ήταν από τα πρώτα portal που κατέθεσε αίτηση εγγραφής και είναι μέσα στα 196 (ο αριθμός αυτός ίσχυε μέχρι την Τρίτη 7 Μαρτίου) που έχουν ταυτοποιηθεί. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε για το θέμα την Τρίτη 7 Μαρτίου στο Μητρώο είχαν κατατεθεί 398 αιτήσεις εγγραφής από όλη την Ελλάδα.

Εξ αυτών, οι 196 (49,25%) έχουν ταυτοποιηθεί και οι 202 (50,75%) βρίσκονται σε διαδικασία ταυτοποίησης. Οι αιτήσεις είναι σχεδόν μοιρασμένες μεταξύ Αττικής-Πειραιά (52,5%) και περιφέρειας (47,5%). Τα ταυτοποιημένα μέλη προέρχονται κατά 50,5% από την περιφέρεια και κατά 49,5% από Αττική-Πειραιά.

Τα ταυτοποιημένα μέλη του Μητρώου είναι κατά 53,57% (105 μέλη) νομικά πρόσωπα, κατά 33,17% (66 μέλη) Ατομικές Επιχειρήσεις και κατά 13,26% (25 μέλη) Φυσικά Πρόσωπα. Tα συγκεκριμένα media απασχολούν συνολικά 2.115 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 1.040 είναι δημοσιογράφοι (682 με εξαρτημένη εργασία και 358 με σύμβαση έργου).


Σκοπός της νέας υπηρεσίας είναι η επίτευξη διαφάνειας στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των on line media και στις εργασιακές σχέσεις που επικρατούν σε αυτά, η ενίσχυση της πολυφωνίας, καθώς και η εφαρμογή της νομοθεσίας για την κατανομή της κρατικής διαφήμισης.

Όπως είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς «πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα σχετικά με το πώς θα πρέπει να λειτουργεί η διαδικτυακή ενημέρωση στη χώρα. Πρόκειται για τους ελάχιστους κανόνες που πρέπει να μπουν ενάντια στις γκρίζες ζώνες και τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος».

Ο ίδιος εξήγησε ότι «μόνο όσοι είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο θα έχουν πρόσβαση στην κρατική διαφήμιση, ενώ η δε κατανομή της θα είναι 70% για τα Μέσα πανελλαδικής εμβέλειας και 30% υπέρ των Μέσων της περιφέρειας».

Τον Ν. Παππά στην παρουσίαση, πλαισίωσαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος. Παρών και ο Αχαιός Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Νίκου Παππά, Πάνος Σκούτας.


Παρουσίαση Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης