Οι Κύπριοι φοιτητές έχουν μία δυναμική παρουσία στην Πάτρα και στην πανεπιστημιακή κοινότητα. Αυτό είναι γνωστό.  

Έχουν όμως και μία δυναμική παρουσία και στην νυχτερινή διασκέδαση της Πάτρας, αφού οι περισσότεροι από τους Κύπριους φοιτητές αρέσκονται στο να βγαίνουν και να διασκεδάζουν, απολαμβάνοντας τις χαρές της πόλης μας και τα μαγαζιά της.

Η κοινότητα των Κυπρίων φοιτητών στην Πάτρα έχει καταφέρει εδώ και πολλά χρόνια να δώσει μία άλλη αίσθηση στην πόλη, με περισσότερη ζωντάνια και κίνηση, λειτουργώντας έτσι ευεργετικά για τα μαγαζιά και την τοπική της οικονομία.

Οι Κύπριοι ξέρουν να διασκεδάζουν, είναι γλεντζέδες, έχοντας αίσθηση της καλής μουσικής, αλλά και των παραδόσεών τους που ξέρουν να τις περνούν από γενιά σε γενιά, κρατώντας τις έτσι ζωντανές.

Η Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Πάτρας, ένας ιδιαίτερα δραστήριος σύλλογος, διοργανώνει μία παραδοσιακή κυπριακή βραδιά, την Κυριακή στις 12 Μαρτίου, στο γνωστό ρεμπετάδικο Ζαΐρα (τέρμα Σαχτούρη και Όθωνος Αμαλίας), δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους Κυπρίους να περάσουν καλά και στους υπολοίπους να γνωρίσουν από κοντά τι σημαίνει αυθεντική Κυπριακή παραδοσιακή διασκέδαση.

Η βραδιά θα είναι αξέχαστη, με πλούσιο φαγοπότι, στον όμορφο και φιλόξενο χώρο της Ζαΐρα που έχει αγαπηθεί από τους φοιτητές και την νεολαία, με live μουσική και το γνωστό κυπριακό μουσικό σχήμα «Αντάμα» να απογειώνει τα τραπέζια και τους θαμώνες.

Τιμή: 13€ με ποικιλία ανά 2 άτομα και απεριόριστο ποτό (κρασί, ούζο).

Πληροφορίες/Κρατήσεις: Βασίλης Μαυρόγιαννος - 694 358 9127, Φλώρος Παρπούνας 694 063 8232.

Λίγα λόγια για τους Αντάμα

Το μουσικό σχήμα ΑΝΤΑΜΑ έχει ιστορία μόνο 6 χρόνων και έδρα τη Λεμεσό της Κύπρου.

Ασχολείται με τη μελέτη και απόδοση της Κυπριακής παραδοσιακής μουσικής και έχει παρουσιαστεί σε μια πλειάδα συναυλιών τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Αποτελείται από τους Άννα Αριστείδου φωνή-κρουστά, Νικόλα Βρυώνη φωνή-βιολί και Γρηγόρη Ιωάννου φωνή-λαούτο.

Τα μέλη του, έχοντας στη φαρέτρα τους πολυσυλλεκτικές μουσικές διαδρομές με ευρύ φάσμα μουσικών εμπειριών, έχουν κοινό άξονα αναζήτησης τη μελέτη, την έρευνα, την εκτέλεση και απόδοση της παραδοσιακής μουσικής της Κύπρου.

Από ιδρύσεώς του το σχήμα εμφανίζεται σε εκδηλώσεις πανηγυρικού χαρακτήρα, λαϊκά δρώμενα, φεστιβάλ σε όλη την Κύπρο και στο εξωτερικό (Αγγλία-Ελλάδα-Η.Π.Α–Ιταλία-Ισραήλ).

Παράλληλα, παρουσιάζεται κατά καιρούς σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές όπως, «H Κύπρος κοντά σας» στο ΡΙΚ 1, «Biz Εμείς» στο ΡΙΚ2, «Κυριακή στο χωριό» στην ΕΡΤ3, «Through your eyes», στο TV France International, «Το αλάτι της γης» στην ΝΕΡΙΤ. Πρόσθετα έχει συνεργαστεί με κορυφαίους εκπροσώπους του κυπριακού τραγουδιού, τον Μιχάλη Ττερλικκά και τον Χρίστο Σίκκη.


Μουσικό σχήμα ΑΝΤΑΜΑ


Μηλιά - Μουσικό σχήμα ΑΝΤΑΜΑ- Άννα Αριστείδου