Ο καταξιωμένος ηθοποιός Γιώργος Χωραφάς, ανακηρύχθηκε,σήμερα,  Επίτιμος Δημότης της Αθήνας, από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας.

«Με τον τρόπο αυτό, η πόλη της Αθήνας τιμά έναν διεθνή καλλιτέχνη, ο οποίος στέλνει, με τη μεγάλη ακτινοβολία του, το μήνυμα της χώρας και της πόλης σε όλο τον κόσμο» ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, στη σημερινή τιμητική εκδήλωση.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Χωραφάς είπε, πως νιώθει μεγάλη ευγνωμοσύνη και συγκίνηση γι αυτήν την τιμή, για πολλούς λόγους.

«Δεν με ενδιέφεραν ποτέ τα βραβεία, πάντα κρατούσα στη ζωή μου μία απόσταση από αυτά, ακόμα και όταν ήμουν ο αποδέκτης τους. Η συγκεκριμένη διάκριση είναι ιδιαίτερη σημαντική και ουσιαστική για μένα. Συνειδητοποίησα ότι είναι μια τιμή που γίνεται σε έναν ηθοποιό και σαν ηθοποιός το μοιράστηκα με όλους τους άλλους καλλιτέχνες που μεταφέρουν ιστορίες. Είναι βασικό για μια χώρα να καταλαβαίνει πόσο σημαντικό είναι να εκπέμπει πολιτισμό».

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ανέφερε πως ο ηθοποιός έχει τιμήσει τη χώρα μας και έχει στηρίξει την Αθήνα ανιδιοτελώς. 

«Επειδή, ο κ. Χωραφάς μας έχει στηρίξει αποφασιστικά και ανιδιοτελώς σε μία ψηφιακή καμπάνια για την προβολή της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού, που αναπτύσσει ο δήμος Αθηναίων με την Aegean Airlines και τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, θεώρησα πια ότι έπρεπε αυτόν τον ηθοποιό, που διεθνώς έχει τιμήσει τη χώρα μας, να τον τιμήσουμε και εμείς, η πόλη της Αθήνας, απονέμοντάς του τον τίτλο του επίτιμου δημότη. Οφείλω να πω ότι είναι κάτι που εγώ τουλάχιστον, όσα χρόνια είμαι δήμαρχος δεν το έχω ξανακάνει, το κάνω τώρα για τον κ. Χωραφά». Μάλιστα, όπως είπε στο  ο Γιώργος Καμίνης, σε μερικές μέρες ο δήμος Αθηναίων θα τιμήσει και τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Τζιάνι Πιτέλα.