Στην κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017 ο Εορτασμός για την Παγκόσμια Ημέρα της  Γυναίκας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών Πατρών, με τίτλο: ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.

Κατά την εκδήλωση προσφώνησε η Πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πατρών, κ. Έφη Αναλυτή, τονίζοντας πως η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, συμβολίζει τις κατακτήσεις όλων των γυναικών του κόσμου αλλά και τις προσπάθειες που έχουν κάνει για ισότητα δικαιωμάτων και ευκαιριών για αλλαγή σε στάσεις ζωής και νοοτροπίας.

Έπειτα το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Κώστας Πελετίδης  που επισήμανε τον πραγματικό χαρακτήρα της 8ης Μαρτίου.

Ακολούθησε χαιρετισμός από την πρώτη Κυρία της Χώρας, Σίσσυ Παυλοπούλου η οποία αναφέρθηκε στην ισότητα και στο σημαντικό κοινωνικό ρόλο που επιτελεί η γυναίκα σήμερα επισημαίνοντας ότι δεν υπήρξε ποτέ φεμινίστρια επειδή δεν ένοιωσε ποτέ κατώτερη απο τον άνδρα.


Στη συνέχεια έδωσαν το στίγμα της Ημέρας,  Γυναικείοι Φορείς όπως   η Πρόεδρος της ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗΣ κ. Λέτα Βέργη, η Πρόεδρος του ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ κ. Λιολιώ Κολυπέρα, η Πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού Ομίλου ΔΑΝΗΙΛΙΣ κ. Γεωργία Μοσχονά, η Πρόεδρος της ΕΕΑΣΚΠ κ. Μαργαρίτα Καραγιώργου, η Πρόεδρος της ΕΛΕΑΝΑ κ. Μάχη Σαλαμαλίκη, η εκπρόσωπος του ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ κ. Αθανασία Αναγνωστοπούλου, η Πρόεδρος  του ΙΝΝΕR WHEEL κ. Κίττυ Σταγκοπούλου και η Πρόεδρος της Κίνησης Γυναικών Πάτρας κ. Άννα Σπηλιωτακάρα.

Ακολούθησε εξαιρετική  ομιλία της Ογκολόγου Παθολόγου και Διευθύντριας της Ογκολογικής Μονάδας του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών , κ. Αθηνάς Χριστοπούλου με τίτλο ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ.

Με ξεχωριστό τρόπο απέδωσαν ποίηση η κ. Μαρία Αναλυτή, μέλος Χοροθεάτρου Πανεπιστημίου Πατρών κα η κ.Ήρα Κουρή Φιλόλογος, ενώ ο καταξιωμένος ηθοποιός κ. Στέφανος Ληναίος βάζοντας το θεατρικό του στίγμα, ύμνησε τη γυναικεία ύπαρξη.

Έπειτα προβλήθηκαν οι βιογραφίες των τιμώμενων όπως κ. Μαρίας Νεγρεπόντη Δελιβάνη, πρώην Πρύτανη, Καθηγήτριας Οικονομικών Πανεπιστημίου Μακεδονίας, κ.Λίλας ντε Τσάβες, Εθνολόγου, Αντιπροέδρου του Ευρωπαικού Φόρουμ Μουσείων (ΕMF)  του Συμβουλίου της Ευρώπης και Έλλης Φωτίου Ηθοποιού και έγινε απονομή τιμητικών διακρίσεων για την πολύτιμη προσφορά τους στα Γράμματα, την Κοινωνία, τις Τέχνες και τον Πολιτισμό αντίστοιχα.

Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πάτρας "Θανάσης Τσιπινάκης" μας ταξίδεψε με υπέροχη μουσική υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Βάγιας Ζεππάτου.

Τον άψογο συντονισμό είχε ο τηλεοπτικός παραγωγός Αχιλλέας Παπαδιονυσίου.