Ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής: "Μετά απο δεκαετίες διεκδικήσεων και αγώνων μιας ολόκληρης πόλης φθάσαμε επιτέλους ένα βήμα πριν από την δικαίωση τους.Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 45Δ/ 24-02-2017) η απόφαση έγκρισης της τροποποίησης και του επανακαθορισμού των ορίων της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Πατρών ολοκληρώνοντας με αυτό το τρόπο τις διαδικασίες που απαιτούνται για τον αποχαρακτηρισμό τμημάτων της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα. Αυτή η διαδικασία που πέρασε από πέντε εμπλεκόμενα υπουργεία και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση υλοποιήθηκε σε χρόνο ρεκόρ 5 μηνών από τότε που ο πρώην Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας είχε ανακοινώσει από την Πάτρα την έναρξη των διαδικασίων για την οριστική παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου της πόλης. Τώρα απομένει να προχωρήσει το Υπουργείο Οικονομικών μαζί με το Δήμο Πατρέων στην υπογραφή της οριστικής σύμβασης παραχώρησης.

Έπρεπε να περάσουν δεκαετίες για να βρεθεί η Κυβέρνηση της Αριστεράς να υλοποιήσει την υπόσχεσή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τους Πατρινούς πολίτες βάζοντας τέρμα στην κοροϊδία των προσωρινών παραχωρήσεων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας.

Σήμερα, αισθανόμαστε δικαιωμένοι για την συμβολή στον αγώνα που έδωσαν οι Βουλευτές και τα στελέχη μας σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο τόσο την εποχή που είμαστε αντιπολίτευση όσο και ως κυβερνητική πλειοψηφία.

Όμως δεν επαναπαυόμαστε. Η σκέψη και η δράση μας θα πρέπει να στραφεί στη επόμενη μέρα. Ο Δήμος έχει την υποχρέωση μαζί με τις δημοτικές παρατάξεις και τους φορείς της πόλης να σχεδιάσει το μέλλον.

Να ανοίξει άμεσα τη διαβούλευση τόσο για την ανάπλαση του θαλάσσιου μετώπου όσο και για τη διέλευση του τρένου από το κέντρο της πόλης.

Οι προτάσεις είναι στο τραπέζι.

Η πόλη δεν μπορεί να περιμένει άλλο".